bitar av sommarmagi.

Jag är gift. Jag lever. Jag mår bra. Jag älskar. Skrattar. Pratar. Äter. Mår gott. Orden puttrar i mig men jag fastnar hela tiden att jag måste berätta i kronologisk ordning för bloggen. Men jag struntar i det. Var sak har sin tid och varje ord, varje berättelse sipprar ut när den väl kommer. 
 
 
Just nu är jag hos mamma och pappa i dagarna två. Det blir liksom ett annat häng när man är hela dagarna och sover över. Det är ett sommarparadis, här hemma. Trädgården är fylld av grönska, hängmattor, trasmattor på grusgången, blommande blommor och fågelsång. Hallonbusken levererar fyllda handflator av hallon och mamma och pappa tar så fint hand om mig. Gör lunch, kaffe, blandar flädersaft, skär upp melon, mixar smoothie och så vidare. Det var länge sen vi hängde. Så jag njuter och suger in allting lite extra i alla de där hörnen i hjärtat avsedda för min familj som stått tomma lite för länge. 
 
 
Efter en intagen lunch säger mamma "ska vi ta vår powernap nu kanske?" till pappa. Så då tar dom sin dagliga semesterpowernap. "Så dricker vi kaffe om tio minuter" säger mamma till mig. Jag smyger in och ser dom ligga där och tänker att det där är mina alldeles egna föräldrar. Som jag älskar dom. 
 
 
När eftermiddagen slår in cyklar vi och badar i viken. Det är riktigt varmt i vattnet, det tar inte emot ens det minsta att slänga sig i. Och när kvällen kommer lagar dom ännu lite mera mat medan jag får sitta och jobba undan lite. Steker spett, gör potatis i ugn och mixar ihop de godaste rörorna jag vet. Dukar fint. Så sitter vi ute, äter, pratar ännu lite mer om vårt bröllop, skrattar och njuter av en ljummen sommarkväll. Efteråt jobbar jag undan lite till men joinar sedan mamma för att titta på Barnmorskarna i East End. Sen äter vi pappas hemmagjorda valnötsglass som även den är den godaste jag vet. Surplar te. Säger tillslut godnatt. Jag jobbar med redigering inpå natten men somnar sedan tryggt och tungt i gästsängen i det gula rummet. Är lycklig i varenda liten vrå av min kropp. 
 
 
På morgonen vaknar jag bryskt till när pappa sticker in huvudet i rummer och väser "Sara, räven är här, kom!!" och jag yrvaket försöker kravla mig ur sängen för att springa till fönstret för att se en av de tre rävarna som besökt deras trädgård de senaste veckorna. Yrvaket blinkar jag till och ser räven sitta längst bort i trädgård, upplyst av morgonsolen. Sen somnar jag om. Men mamma och pappa? Dom kokar kaffe, mixar smoothie, brer mackor och pappa frågar försiktigt "Sara, vill du ha ost? Tycker du om den starka osten?" och jag mumlar till svar och sen tillslut sätter sig mamma på min sängkant och så åker vi till deras morgonvik. För morgondopp i det stilla och frukost vid sjön. Det är så vackert och jag fattar ibland inte att allt detta vackra kan finnas så nära Stockholm. 30 minuter med pendeltåg och det här finns. 
 
 
Sen sitter jag på en filt, blir serverad smoothie, bredda mackor, bryggt kaffe och kardemummakakor. Och vi pratar om public service, om hur barn lär sig empati, svenska journalister, ett förlegat FN och folks olika syn vad verkligheten är. Det är fint och jag har alltid, så länge jag kan minnas, älskat att prata om det där sakerna med mina föräldrar. Alltid älskat våra samtal som rör så mycket stort och svårt men också så mycket litet och mindre komplext. Allt får finnas och svar hittas inte alltid, men det är också okej. Jag njuter. Och nu har jag precis fått soppa och hemmagjorda pannkakor med hemmagjord sylt och njutit lite till. Och mamma hon kommer in och frågar "vad tror du om halloumiburgare till middag?". Och jag njuter så det nästan gör lite ont. Av värmen, det kravlösa hängandet och att få vara här bland hängmattor, blomstrande trådgård och mina föräldrar, men framförallt att få vara mina föräldrars barn för en stund, mitt i allt vuxenliv. Tack livet för stunder som dessa. Jag lovar att bära med mig dom förevigt. 
ä.
bada enkla livet föräldrar livet morgondopp sjö sommar sommarmagi
2 kommentarer
Ajli Müller

allt låter bara alldeles idylliskt och underbart <3 Frukosten och frukostdoppet, samt dina föräldrars powernap är allra bäst!

Inez

Åh, vilka underbara bilder! Helt underbara! <3