en funnen bröllopsklänning.

så hittade jag den. för fyrahundrasjuttio kronor på det vida stora internet klickade jag hem den med tre andra klänningar. jag förväntade mig ingenting. tänkte mest att det kan väl vara klokt att få testa något så jag i alla fall får ett hum om vilken passform jag ska ha. den första såg förjävlig ut. men när jag rev upp den andra påsen i paketet kändes tyget exakt så som jag föreställt mig. lätt och ledigt och inte en skymt av siden eller blankt. när jag drog den över kroppen föll den naturligt utmed min kropp. rundade och ramade fint in min byst och föll sedan ledigt utmed kroppen med lagom djup rygg med fina små virkade detaljer. jag stirrade i spegeln och kvävde ett ivrigt "iiih". fick det vara såhär pass enkelt i slutändan ändå? fick timmar efter timmar efter TIMMAR av googlande ändå ge resultat på första försöket? kunde jag äntligen få slippa den här ångestklumpen i magen och glädjas istället?
 
när alex kom hem ställde jag mig i den igen och slog ut med armarna och utbrast "fin va?!" och alex fick sin mjukaste blick och sa "du är jättevacker". och så målade vi snabbt upp bilden av hur mitt hår kommer vara och hur han kommer vara klädd med hängslen och fluga och hur vi kommer vara exakt sådär lediga men ändå tjusiga som vi tänker oss. sen pussades vi nöjt. och så hängde jag in klänningen i garderoben igen och återgick till middagen. 
 
och mer än så behöver det inte vara. och jag är så fruktansvärbt tacksam över just det. för jag vill inte ha mer än så. jag vill bara få vara mig själv. inför mig själv och inför alex. och så vill jag kunna kramas, dansa och äta utan att nånsin behöva hålla in magen, känna något strama till eller känna mig kvävd av en klänning. 
 
så nu är den hittad. en bröllopsklänning. för fyrahundrasjuttio kronor. som gör mig vacker och fri. tack för det. det var oväntat betydelsefullt trots allt. 
bröllop bröllopsklänning
6 kommentarer
Camilla

Åh så underbart! Älskar det liksom bara "händer", att ett plagg passar precis som man vill men inte visste innan. Längtar efter att få se era bröllopsbilder, du målar upp det så fint :-) Ha en helt underbar helg!

Svar: Ja otroligt skönt faktiskt! Åh vad fin du är, ser också fram emot dom! :) Kram!
Sara Holmberg

Johanna Tegnér

Åh, sä härlig känsla!!
För några månader sen satt jag så mycket på internet och klickade mig igenom tusen och åter tusen klänningar och kände till slut att ALLA var fula. Då hade det gått för långt kände jag. Jag har fortfarande inte bestämt hur det blir, eftersom jag inte verkar fatta att jag inte kan ha alla sorters klänningar och stilar på bröllopet. Men jag ska gå på nåt som känns jag och bekvämt och fint. Det viktigaste. Det är så, så lätt för mig att påverkas av hur en brudklänning "ska" se ut. Så nu tänker jag skita i det och välja något jag stortrivs i!
Kul att få tjuvkika in i er bröllopsplanering!
Kramen

Svar: Men alltså I FEEL YA. Man måste typ prata om å om å om å om igen om vad man tycker är viktigt och vad man tror sig önska ha. SKIT i alla "ska", försöker själv mota bort dom så mycket jag bara kan. Min brudklänning är en jätteenkel sommarklänning å det räcker fint! :)Tips är för övrigt Asos! Lär komma in fler vita klänningar nu också fram emot våren. Stor kram. Ps. Vet att du kommer vara gör'vacker på er bröllopsdag. Ds.
Sara Holmberg

TildaK

Vad fantastiskt! <3

Svar: Eller hur!! :)))
Sara Holmberg

Helly

Men vad härligt! Låter som den perfekta klänningen, det bästa är ju att kunna vara både vacker och bekväm, så en kan svänga sina lurviga på dansgolvet sedan!

Svar: Haha EXAKT, extra viktigt det där med att kunna svänga sina lurviga på dansgolvet!
Sara Holmberg

Stina - Stinas tillvaro

Iiih <3

Svar: <3!!
Sara Holmberg

Felicia

Härligt!!

Svar: Ja!!
Sara Holmberg