Skittrött, skitglad och att nytt jobb.

 
Jesus amalia. Här sitter jag i vår soffa och undrar vad i helskotta som hänt de senaste två månaderna? De bokstavligen talat flög förbi på stora vida vingar och satte igång alla möjliga processer och känslor inom mig och jag har mest försökt hänga med på mina egna ivriga äventyr. Jag har älskat det. Tagit för mig och ridit på vågen av förtjusning och adrenalin. Men för någon vecka eller två sedan gick luften ur mig lite grand. För det är svårt det där tycker jag, att vara lagom. Jag är så himla olagom. Vilket är så härligt och jobbigt på samma gång. Allt känns mycket, en vågar fast man inte vågar och man utmanar sig själv till förbannelse fast hela ens kropp nervöst piper "nä nä nä". Inte egentligen för att man ens tänker att det leder till att man kommer nå nya höjder eller växa utav det utan för att som olagom-person finns inga andra alternativ. Tror man i alla fall. 
 
 
Men. 
 
Det tar energi också. Det tar energi att våga. Och när man har intensiva perioder av att våga mycket på kort tid tar det kanske längre tid innan den där energin hinner skickas tillbaka till en. Dessutom har det varit så himla mycket nytt och nya grejer tar också rätt mycket energi innan man börjar känna sig trygg. Så, jag sitter här i soffan, surplar kaffe och laddar för en ännu en intensiv vecka och känner mig ärligt talat jättetrött. Så. Jag sa det. Jag är skittrött. Men samtidigt lycklig och full av energi samtidigt. Det är första gången jag känner den dubbelkänslan av trötthet och energi. Tänker att det känns som lycklig tröttnad? 
 
Men så vet jag också att lycklig trötthet lätt kan bli olyckligt ifall en inte ser till att faktiskt vila upp sig snart. Ingen mår bra av trötthet för länge. Särskilt inte i kombination med stress. Och jag vet att när mina ögonlock börjar rycka av trötthet, när jag har så mycket rastlös oro i kroppen att jag förvirrat går i sömnen varannan natt, att jag missar att gå av vid mina tågstationer, när jag glömmer plånboken hemma, när jag försöker sänka volymen på stereon med tv-dosan och inte fattar förens en halvtimme senare och när jag inte hinner träffa vänner eller ens orkar vardagsumgås med min sambo så måste jag bromsa och zooma ut lite för att få perspektiv. Det kanske lät värre än det är, för jag mår också himla bra men jag är väl medveten om nu måste jag ta min olagom-person i handen, trycka till den och säga "okej Sara, nu fokuserar vi på å vila lite". 
 
 
En stor "bov" har varit mitt baristajobb. Jag har haft sjukt stressiga jobb sedan innan och är rejält stresstålig men detta slår alla rekord. Jävlar i min lilla låda vad högt tempo det är näst intill hela dagen. Och jag har så starkt känt att nä, fan, jag pallar inte. Hela ens vardag blir tillslut bara stress-overload. Jag vet att jag gör ett bra jobb, att jag hanterar stressen och att jag har schyssta kollegor men det känns inte som livskvalité att ha ett jobb som är så. Inte längre. Så, förra veckan var det med hoppar-upp-å-ner-av-glädje jag fick beskedet att jag fått ett nytt jobb (!!!). Har nog aldrig velat ha en tjänst så mycket som denna och har i två veckor efter första intervjun gått runt med megaångest över ifall jag skulle få den eller inte. Så, jag har lite mål sikte. 6 oktober jobbar jag min sista dag. Sedan har jag fyra dagar ledigt. Då ska jag jobba undan med Sarasblick och sen ta en hel helg där jag inte jobbar ens lite granna. LÄNGTAR. Botten upp på denna kaffekopp - nu jobbar jag undan sen ska jag HÅNGLA med min sambo, krama om mina vänner och sitta ute på en sten i naturen och andas á la Jonna Jinton
ä.
fredag mål trött vila
5 kommentarer