Om Emma.

 
emma. hon satt tre personer bort ifrån mig första gången jag såg henne. vi satt i en halvcirkel på stolar och jag hade precis börjat samma kör som henne. hon var första sopran, jag var andra. jag minns knappt hur men rätt snabbt fattade jag tycke för henne. jag bjöd med henne på militärträning i snön, hon bjöd mig på smaklös linssoppa (fast det där med smaklös vågade jag inte säga då). vi var rätt trasiga. på varsitt håll och på olika sätt. var krasst öppna om det. så. fast vi ville varann orkade ingen riktigt hela vägen. det var okej. det var som att jag visste att emma fortfarande fanns. vår tajming behövde bara få vara lite bättre.
 
efter några månader flyttade jag ifrån stockholm. ett år senare flyttade jag tillbaks. då sågs vi. å sen dess är hon ett ständigt och viktigt inslag i mitt liv. dirket så himla självklar. fyller mitt liv med värme, skratt, samtal och norrländska. med henne är man som man är. och jag tycker så djävulskt mycket om henne. älskar när hon spexar eller när hon rynkar lite på näsan precis innan ett asflabb eller hur hon alltid formulerar sig så eftertänksamt eller hur hon alltid tittar en i ögonen och mjukt säger "vad fint att se dig" när man kramas om så att man alltid känner sig extra sedd. eller hur hon är så sjukt modig med skinn på näsan som säger ifrån när jag aldrig hade vågat säga ifrån eller hur hon har insiktsfulla vettiga åsikter som jag aldrig ens tänkt på men hur hon också alltid är den ödmjukaste människan jag känner och som nog själv inte ens ser hälften av allt det jag ser hos henne i sig själv. då får man påminna. 
 
och jag är så glad över henne, min emma. med mjuk norrländska. med flams, allvar och snäll blick i ett enda underbart älskvärt virrvarr som gör att det finns ingen emma som min emma.
 
ingen. 
 
 
(hon blundar ju då inte alltid emma, in fact har hon har faktiskt väldigt vackra blå ögon på tal om det, men det får ni se en annan gång eller nått för denna gång bad jag henne mest blunda. gotta try to be kräääjtiv osv. hehe). 
3 kommentarer
Lili

Vad fint skrivet! Också väldigt fina bilder.

Svar: Tack så mycket!
Sara Holmberg

ISA

om jag var Emma nu skulle jag spricka av lycka. Så fint <3

Svar: kram å tack, du <3
Sara Holmberg

Mamma Anna

Som mamma till Emma så blir jag lycklig! Fantastiskt att Emma också har en sån fin kompis som kan formulera sig så fint! Tack!

Svar: Vad fint att få en kommentar av dig, Anna. Stor kram! Är så glad över din dotters vänskap! :)
Sara Holmberg