Loppade kärlekar.

För några år sedan började jag upptäcka second hand men det tog sina turer innan jag på riktigt vart rejält frälst. Frälsningen skedde under en period av mindre ekonomisk budget. Hehe. Men gla' för det är jag i alla fall! Nu kan jag riktigt njuta ut av att få gå in i en second hand butik och låta blicken söka efter ofunna fynd. Loppis är bäst för ändamålet att vilja hitta detaljer som känns fina att få ha i hemmet och som inte behöver kosta skjortan. Här är fem av mina senaste fynd som sammanlagt kostade mig en hundring. Alltså!!
 
 
1. En kruka av liknande Ölandskruka sort. Söt va? Den längtar efter att jag ska ha råd att införskaffa mig någon passande grön fluffig växt till den. Jag har fyndat ett flertal krukor på loppis, framförallt terracottakrukor. Innan jag upptäckte att jag kunde göra det, köpte jag tre stycken nya terracottakrukor på Plantagen, åkte hem, tog fram filmjölk och började för glatta livet smeta in krukorna i filmjölk så det skvätte över hela köket. Alex undrade bestört vad sjutton jag höll på med. Jag hade nämligen läst att man kunde smörja in krukorna i fil för att få lite patinaeffekt. Resultatet? EJ bra. Nu ser vår största kruka ut att vara dränkt i, just det, filmjölk. Inte riktigt den effekten jag var ute efter, nej. #jagärintegjordförDIY
 
 
2. Blåfläckig ljusstake i keramik. Åh så jag älskar denna. Står framme på köksbordet mest hela tiden.
 
 
3. Denna somriga porslinsburk är nog egentligen menad som en sockerskål eftersom den har en liten utskärning på locket för en sked men jag vettefan vem som ens har sockerskålar längre? Förutom min farmor och farfar då. Den får allt nöja sig som förvaring för mitt favvote istället - Rooibos Lava.
 
 
4. Denna minibricka fick det att pirra i magen när jag råkade hitta den under en massa fula brickor. Ääälskar den. Blir liksom lite extra glad så fort den får användas. Tyvärr verkade Alex älska den mindre eftersom han lite skyldigt mumlande plockade ur diskmaskinen häromdan och sa "jag tror inte den här ska diskas..." varpå jag hetsigt vände på huvudet, ryckte brickan ur hans händer och argt utbrast "men diskade du den i DISKMASKINEN?!". Det hade han. Så nu är sidorna lite spruckna i färgen/träet och själva brickan har fått en mindre version av vattenskada i form av bubblor typ. Jag tjöt skuldbeläggande "men aaaaalex..." och var grinig i tio minuter. Men den är fortfarande fin (skadorna syns knappt). Och Alex förlåten. Slutet allt gott med andra ord. 
 
 
5. Detta kan vara ett av mina absolut bästa fynd of all times. KOLLA BARA SÅ FIN?! Jag har en vacker röd tekanna som jag fått i present av min mormor sedan tidigare men den är lite för stor för att brygga te i när man bara är en/två personer. Därför är denna perfekt för mindre testunder. Älskar det vita mönstret, det söta locket och det flätade handtaget (här kan ni se bättre). Trettiofem små små kronor kostade den. Mmmmm vad jag njöt när jag betalade för den. Fyndarglädjen när den är som bäst, mina vänner. 
6 kommentarer