Nu gifter vi oss, don't you think?

Johråni! Jag och Alex börjar närma oss ett beslut till när det bröllopet faktiskt ska få äga rum. För min del har det pendlat mellan att vara peppad till att vara deppad över det hela. Det finns en helt enorm bridezillatrend och jag har inte vetat om att jag ska tycka om den eller avsky den när det kommer till mitt egna bröllop. Jag har haft en sådan prestigekänsla över hela grejen att jag gång på gång sagt att "nää, vi väntar med det". Plus att bröllop kostar pengar och vi har liksom inte riktigt vetat om det är just det vi velat lägga pengar på just nu. 
 
Men nu när livet börjar landa lite, när vi börjar veta lite mer kring hur den närmsta framtiden kommer att se ut och när vi med varandra och med andra flera gånger om faktiskt pratat om vad just vi tycker ett festligt, vackert och meningsfullt bröllop är så har beslutet landat lite mjukare i magen.
 
I alla fall, nog ångestbabblat, nu känner jag istället ett mjukt, kittlande pirr över att få ha FETASTE FESTEN! Att faktiskt få bli FRU och få bära en vit klänning för en dag! Bara tanken på att få fylla en lokal med högst älskade människor, god enkel mat och bra jävla livemusik och dansande fötter av olika generationer gör mig alldeles varm. Det har nämligen just vi kommit fram till att vi vill ha och kanske det faktiskt är det allra viktigaste i rådande bridezillatrender, oavsett om man gillar den eller inte - att veta vad just vi tycker känns fint att få fylla vår bröllopsdag med. 
 
Så nu ser jag fram emot att lite försiktigt få sitta och drömma, spåna lite fritt och gå igenom hur vi kan göra, vad vi kan tänkas göra själva och vart vi vill gifta oss. Vi har bestämt att för oss är detta bara en dag, visserligen viktig - men ändå bara en dag och alltså, vi är unga och levande och vi tycker ju om att resa, åka på äventyr och spendera pengar på så mycket annat i våra liv att ett vackert och enkelt budgetbröllop klingar jäkligt fint i våra öron! 
 
 
Och här är föresten mitt nyfunna mantra -  "life weddings doesn't have to be perfect to be wonderful". AMEN. Nu gifter vi oss, älskling! 
8 kommentarer
Gabriella - förlovad jurist på jakt efter drömjobbet

Åh va spännande! Får man fråga, kanske inte exakt när, men vilket år ni planerar och funderar inför? :) Vi planerar ju för juli 2016 men det känns lite trist att inte kunna bolla idéer med någon som faktiskt nyligen gift sig eller som är inne i planeringen. Närmaste bröllopet är 3 år bak i tiden som vi kan fråga om och de flesta glömmer planeringen och minst mest dagen (helt rätt tycker jag! Bara lite trist när man förösker suga åt sig massa bra ideer och tips hehe :) )

Men grattis! Det är superkul och pirrigt och spännande och allt det där när man väl bestämt sig att börja planera :)

Btw, bloggen har ju blivit superfin ju! (Även om den alltid varit fin såklart!) Har bara inte kommit mig för att skriva det än :)

Kram!

Svar: Vi funderar på 2016! Men vi får se! Vad roligt att ni är inne i planeringen! Ja, man får kanske kolla upp tips & trix på internet eller bara köra på sitt egna sätt och hoppas att det håller, haha! ;)
Sara Holmberg

Stina

Så himla roligt! Tar jättegärna del av alla era tankar och planering här på bloggen, om ni känner för att dela med er såklart :) Vi har ju också ett bröllop framför oss som vi pratat en del om och har en ganska klar idé om hur vi vill ha det, lägga fokus på fest och familj och sedan låta ett genomtänkt tema få det att kännas personligt utan att vi behöver bli urfattiga på kuppen. Vi är dock osäkra på när det ska hållas, om vi bara ska köra all in och satsa på sommaren 2016 eller vänta lite till 2017 istället. Vore därför superkul om du ville skriva mer framöver (men förstår som ni vill vara hemliga) :)

Svar: Vad kul att du skulle tycka det! Vi får se, är osäker om jag ens är bridezilla-material som ens tycker det är kul, tänka och planera in varje detalj, vettesjutton nämligen, men we'll see, haha ;) Vad roligt att ni också ska gifta er, era tankar om bröllopsdagen låter ju superbra uttänkt :) Ja, det där bollar vi faktiskt också kring, så himla svårt att bara bestämma sig!
Sara Holmberg

Hanna

Åh, Sara! Vad roligt! Jag bara vet att du kommer bli en alldeles strålande brud och få en fantastisk dag tillsammans med din blivande man.
Kram på dig!

Svar: Men alltså, Hanna, du är för himla, himla rar! Stor, STOR KRAM! <3
Sara Holmberg

Sanna Preifelt ❤

Ååååh gud vad roooligt :D hihi
Ja, det är ju ingen idé att jag berättar om mitt, för du vet nog mer än min blivande äkta man just nu ;P haha
Men jag var lite som du innan - varför ska en lägga pengar, vill vi lägga pengar, varför ska en ens gifta sig. Men sen vände alltid och jag kände precis som du att en fet fest är det ju aldrig fel på! Så vi kör :D

Svar: Haha! Jamen när man väl kommer över "hindret" och hittar vad man själv vill så känns det ju verkligen inget annat än svinkul rent utsagt!!
Sara Holmberg

l.bennshag

jag fick alltså tårar i ögonen av detta inlägg. jag längtar så till ert bröllop! och till 13 mars!

Svar: puss på dig, gullet <3
Sara Holmberg

Kattis

Åh vad kul! Så spännande och roligt att planera bröllop! Vi gifter oss den 18e juli i år så det börjar verkligen närma sig. Känns fortfarande lite overkligt, men så himla naturligt. Inga konstigheter. Det är klart att det är han och jag som ska vara man och fru liksom. Underbart!

Svar: Åh vad roligt att ni ska göra det och vad härligt med din känsla inför ert bröllop! :) Kärlek är bra fint!
Sara Holmberg

Felicia

Vad spännande!! Längtar efter att få se härliga bröllopsfoton :)

Erika

Måste säga att jag verkligen gillar din blogg! och vad roligt med bröllop, ska själv gifta mig med min fästman nästa år och känner lite som dig. Ett bröllop blir ju faktiskt vad man gör det till :)

Svar: Åh vad roligt att du gör det, välkommen hit! Jamen åh vad roligt för er! Och eller hur, ett bröllop är ju just det - ens egna för först och främst och därför ens egna att göra vad man vill det till :)
Sara Holmberg