om nya år.

 
tvåtusenfemton var året då vi flyttade tillbaka till stockholm. då vi började skapa hem i en tvåa på 56 kvadratmeter och köpte en röd fåtölj. det var året när jag hann byta jobb tre gånger och där emellan var nära på att utbilda mig till sjuksköterska. det var året när jag började må bra igen. och nästan vart lite vilsen utav det, av ren ovana. tvåtusenfemton var året av vänner. någon gick förlorad, en annan vart funnen. tvåtusenfemton var året när jag lyssnade på fåglarna om våren, vinkade till vitsipporna och började springa lika långsamt som en gammal gubbe. det var året när jag blev bröllopsfotograf. jag väste i smyg "i did it you motherfuckers" och bevisade varenda liten tvivlande cell, vartenda misslyckande nånsin gjorts att de inte hade fått vinna i slutändan. tvåtusenfemton var året som vart mitt mest intensiva. jag jobbade ständigt och alldeles för mycket. jag grät ibland. men skrattade desto mer. hann nog inte kyssa alex lika mycket som jag egentligen ville. tvåtusenfemton var året när jag ställdes inför medmänniskors utsatthet på nära håll. det påverkade mig djupt och på alla plan. det vart året av skuldkänslor, av maktlöshet men också av envist hopp. så kanske just därför vart även tvåtusenfemton ett år av många stora tankar. allt ställdes på sin spets. politiken, värderingar, egna livsval. hemma i vår soffa pratade vi ofta om att vara världsmedborgare och hur man bidrar till goda krafter. vilka vi vill vara, vilket liv vi önskar få ha. 
 
idag är det en sista torsdag tvåtusenfemton och det känns nästan lite overkligt att ett nytt år står på tur. för det gick fort fort fort. jag ska måla naglarna, slå in ett paket, baka kaka och förbereda lite lekar inför kvällen. vi ska äta gott med vänner, skratta och kramas om vid tolvslaget. sen är det tvåtusensexton. jag känner tydligt att förändring finns i vinden. ännu mer. jag märker att jag har förändrats. att sånt jag förut drömt om inte längre känns lika viktigt. och att bilder jag haft om livet förut har blivit ifrågasatta och omvärderade. och därför står jag inför tvåtusensexton med en känslokompott av tacksamhet, förväntan, skräck, oro och nyfikenhet. sådär som det för det mesta känns när man tänker på livet. en svindlande skräckförtjusande känsla av att vara ovetande. 
 
hörni. gott nytt år. jag har inte varit aktiv här särskilt mycket detta år. det är okej. jag har inte orkat eller kunnat mer än så. men tack för att ni är några kvar. jag gillar er så jäkla mycket. stor kram! 
ä.
3 kommentarer
Anonym

Jo men hörni båda gott nytt ..... Krama varandra SL

Svar: Detsamma mormor. Kram!
Sara Holmberg

Mikaela

Gott nytt år Sara och tack för bästa bloggen!!

Svar: Gott nytt år (lite försenat, hehe) och hallå, TACK för att du tycker det! <3
Sara Holmberg

Cecilia Par

Gott nytt år på dig! Hoppas så att ditt tvåtusensexton blir fint!

Svar: och detsamma till dig, Cecilia! <3
Sara Holmberg