Med respekt

 
Jag startade denna blogg för mig själv. För att jag ville finna foto och orden inom mig själv igen. 
 
Jag fann dem. Men jag hade inte räknat med att även ni skulle finna dem. Och genom att ni gjorde det, har jag inte bara funnit mina ord och mina foton, utan även er. Jag har funnit främlingar och bekanta som har delat sina åsikter, sina berättelser, sina känslor och för mig är det föralltid lika stort och omväldigande. 
 
Så, jag har gjort det förut, men jag vill göra det igen. 
 
Tack. 
 
Tack för att vi har en blogg som delar livets vackra men också livets allvarhet. Tack för att vi lyfter upp livet och ser det vackra. Men tack också för att vi hjälps åt att komma åt de mest skämmigaste hörnen i livet, för att även tala om det. Tack för att vi talar om allt det vackra i kärleken, själen, relationer och vardagen. Tack för att vi talar om allt det tuffa i kärleken, i själen, i relationer och vardagen. 
 
Jag är oerhört stolt över denna blogg. Den ingår inte i någon nisch, ibland skriver jag alldeles för långa texter och ibland uppdaterar jag inte alls. Men jag vill föralltid försöka vara den där kraften som vågar vara. Jag vill vara den kraften som vågar ta i frågor utan enkla svar. Jag vill vara den kraften som får oss att stanna upp och tänka till, men även vara den kraften som visar på att ingen av oss är bättre, mer värd eller mer lyckad än någon annan. 
 
Och ett speciellt tack, för att jag fick skriva ett sådant här inlägg, få lite andnöd över att skriva så detaljerat men för att sedan få en respons som är oerhörd, framförallt från dem som själva känner sig träffade. För med bloggens tillväxt och i takt med er respons, har jag ibland känt att försöka göra just det - skriva om något för er skull, för vår skull. Texten om vad som hände mig, har jag personligen inget behov av att dela. Jag har redan genomgått det och har vänner och familj att dela det med. Men det har börjat kännas viktigt, att vara just den där kraften tillsammans med er. En kraft som vågar vara och tala. 
 
Jag hyser stor respekt för er. Tack för allt. Ni är fantastiska. 
2 kommentarer