om helgen.

lördag.
 
vi vaknar upp till lördag. till efterlängtad helg. lite för uppfyllda av kravet "fånga dagen" har vi en lång to-do-lista. jag är stressad över att hinna carpa solen, sommaren, livet och samtidigt få saker gjort. så det skaver irriterat i mig. sådär som det dumt nog gör när man vill så mycket men bara råkar vara människa. men vi gör det tillslut rätt bra ändå. hittar lagom nivå och bestämmer att vi får carpa sol en annan gång. så vi far på loppis, fyndar bruna flaskor, åker nervöst med bil in till stan för första gången, hämtar ut stort paket inför bröllopet *hemlis-vad-det-är*, hajfavjar när vi lyckas stuva in paketet i bilen, åker sedan till ikea, äter panerad spätta, tittar på människor och går sedan snabbt igenom vår inköpslista, köper mjukglass för en femma när vi är klara som belöning och sitter skavfötters på bänk utanför, handlar mat och åker sedan tillslut hem. och någon gång där bestämmer jag mig för att ta upp kameran och påminna mig själv om att dokumentera mitt egna liv ibland också. följ med på mastodant-inlägg om en fin helg.
 
 
vi köper en kruka med söta blommor men som luktar fis. tur det inte syns. jag är extra nöjd över mina loppade krukor. 
 
 
efter ett kvällsbad blandar jag ihop ett försök till en drink som kan bli bröllopets bål. den är somrig, fräsch och urgod som alkoholfri och urgod med alkohol. vi blir nästan lite löjligt nöjda så vi skålar för att ännu en liten detalj inför bröllopet faller på plats. 
 
 
vi lyckas visst carpa solen lite ändå. för vi har nämligen bästa eftermiddags/kvällssolen på ballen. alexs bröstkorg är varm, trygg och det irriterandet skavet har släppt. 
 
 
när klockan nästan slagit över nio dukar vi fram midsommarmat. sill, lax, köttbullar, färsk potatis, knäckebröd och ost. för sånt kan man göra när ljuset utanför aldrig slocknar och när man fortfarande är två unga vuxna utan ansvar för någon annan än sig själv. jag känner lyckorus över det lilla.
 
 
resten av kvällen skrattar vi så vi håller på att kissa på oss när vi planerar för bröllopet för att sedan åka på biljakt efter en kraschad luftballong (fråga inte) utan success för att istället upptäcka vackra ängar, skumma hus med tjurar och doften av blommande buskar utanför. jag älskar älskar älskar såna kvällar.
 
söndag.
 
 
solen silar in. lämnar vackra solfläckar över lakanen, väggarna och min nakna nyvakna kropp. jag smeker min egna midja och tänker för en stund en snäll tanke om denna runda, mjuka kropp jag bär. alexs fötter sticker i vanlig ordning ut. han kysser min nacke innan jag lyckats vakna riktigt. vi äter ägg med kaviar och spelar tjoandes foosball (80 kr på tgr och livets spel) till frukost. bestämmer att idag släpper vi kraven på bröllopsplanering. bara göra det som faller oss in. 
 
 
så vi åker till sturehof. såklart. vårt stammishak. för att äta livets chokladtårta, sitta i lä, gå barfota på deras gräsmatta och nöjt blunda mot solen. 
 
 
efteråt åker vi med nedvevade rutor genom allt det gröna. det är en av mina favoritgrejer varje sommar. åka i vår skruttiga bil med nedvevade fönster med alexs hand på mitt knä. frihet är vinden som mjukt och yrt fångar håret och smeker kinden len.  
 
 
vi hittar ett gammalt hus. som har loppis högst upp. det är så vackert där inne att det nästan gör lite ont. 
 
 
sen går vi igenom en lövskog tills vi kommer ner till en iskall och vacker mälaren. allt är grönt, klart och exploderande. 
 
 
på kvällen badar vi vid vår sjö nära lägenheten. för det är livets grej alla kategorier. 
 
 
och jag är nog ändå som mest lycklig med just sjöblött hår, kvällssol mot huden och baddräkt klistad mot kroppen (eller ja, helst simmar jag ju naken men det krävs folktommare plats för det). det är sommarens allra, allra bästa grej. bada.
 
 
när vi kommer hem slår vi på franska melodier på högtalaren, jag blandar oss en drink och så står vi sen tillsammans i köket med uppdraget att testa några rätter inför bröllopets buffé. alex dirigerar vad jag kan hjälpa honom med eftersom han preppat tidigare under dagen, medan han drar fram marinerade svampar ur kylskåpet, smular fetaost mellan fingrarna och andäktigt tvingar mig smaka av och bedöma ifall det passerar provet eller inte. sen dukar vi fram allt på vardagsrummet och jag får absolut inte ta fram kameran och ta kort för att visa andra (alex inför bröllopet: inte berätta för mycket om bröllopets detaljer för andra, roligare att hålla hemligt. jag inför bröllopet: råkar visst berätta det mesta ändå till andra av ren iver, heheh. därav är jag nu under strikt tystnadsplikt (och fotoförbud också tydligen). det är så jävla gott att vi stönar ikapp och hajfavjar fem gånger på raken som två löjligt nöjda barn. 
 
å nu är söndagen snart slut och vi ska avsluta med att äta chips. kanske den finaste helgen på länge. är så glad över att snart vara gift med denna man. min man. och inte minst är jag så glad över att sommaren är här. ibland varm, ibland lite kallare, men ändå här. fint helt enkelt. 
ä.
bada bröllopsplanering buffémat chokladtårta helg kvällsbada sommar sturehof
2 kommentarer
Elisabet :)

Låter helt fantastiskt underbart! De mjuka bilderna gör mig glad, liksom din/er lycka! Önskar er allt gott!

KAJSA CHARLOTTA

har kommit på att man faktiskt uppskattar det man gör mer, när man lägger tid på att dokumentera det. får en att tänka en extra gång på hur fint man kan ha det, och lära sig stanna upp.
underbara bilder sara! längtar efter er. PUSS