om bröllopsplanering.

 
jahopp. plötsligt tre veckor kvar. de kommer i vågor. ena timmen lugn som en filbunke, andra helt lamslagen av stressen. och när folk frågar så känner jag mig ambivalent. för jag längtar så himla mycket till bröllopshelgen. men jag längtar också lika mycket till efteråt. kanske främst för att jag är så trött på att komma på vad jag har för åsikt. vilka blommor tycker jag är fina, hur ska mitt hår se ut, vem ska egentligen sitta med vem, hur ska maten läggas upp och till vilken sabla låt ska vi gå in till. jag är så innerligt less på bröllopsbranschen. jag har försökt spjärna emot ända ifrån början. nej till bröllopstidningar. nej till brudbutiker. nej till bröllopsbloggar. nej till bröllopsforum. nej till folks allmänna åsikter. nej till enhetliga färgscheman. nej nej nej. NEJ. för jag har vetat att jag inte gillar den där världen. alls. den är inte min. inte minst fick jag ett kvitto på det när jag ändå råkade säga "jag letar smink till mitt bröllop" hos ett sminkmärke. oh maj god. jag och emma gick därifrån helt utpumpade och jag med knappt tre grejer i påsen men över tusen kronor fattigare. idag ska jag lämna tillbaka det mesta. gör om, gör rätt. kanske det som varit mest tydligt under vår planering. gör om, gör rätt när det inte känns bra.
 
 
självklart att jag svajjat lite upp å ner under de senaste månaderna gällande bröllopsplaneringen (det är nog oundvikligt) MEN jag är faktiskt så jädra stolt över mig och alex. för vi gör det bra. och framförallt gör vi det tillsammans. och när vi ibland råkar hamna i typiska roller har vi pratat om det också och försökt hitta verktyg för att bryta det. och när vi råkat börja göra eller tänka utifrån andras ramar har vi pratat pratat pratat och sedan gjort om och gjort rätt för oss. så att det ska kännas rimligt, önskvärt och bra i magen. vi har satsat på avslappnat, roligt och med ambitionen att få vara gäster att känna sig sedda och uppskattade. det blir lek, buffé, glimt i ögat och kärlek. vi gör allt själva med hjälp från nära och kära. om det tar massa tid? verkligen. men vi gör det med stort engagemang, omtanke och hjärta. om vi lägger massa pengar på det? oh ja. vi kommer snudda någonstans mellan 70-80. ändå har jag förstått att det i mångas ögon knappt är någonting. vilket gör mig ännu mer provocerad av industrin (haha) men också stolt över mig och alex. att vi samlar ihop det vi kan och vill (!) samla ihop till den här dan och gör ett sjujädra bröllop utifrån det. 
 
 
och kvar på listan nu? massor. men först ska jag lämna tillbaka det överprisade sminket, unna mig ett set bra sittande underkläder till klänning, inhandla papper till skrivaren, någon cool sjal att ha över axlarna, skriva om några till personer i bröllopshäftet och skriva ut namnlappar. och fortsätta längta till den där bröllopshelgen som nu infinner sig om exakt tre veckor men också fortsätta längta till efteråt. när vi bara kan få va. slippa spjärna emot en industri och åsikter som är överhajpade. bara åka till den där hyrda stugan, klä av oss nakna, bada i sjön, släppa ambitionerna, inte ta ansvar mer än över vad vi ska grilla till kvällen. livet helt enkelt. puss å kram till alla blivande bröllopspar, gör det som känns rätt i maggropen. liksom på riktigt faktiskt känna efter, det är viktigt. ser fram emot att ge mina bästa tips sen, för att förhoppningsvis vara en frisk fläkt som visar att en viss budget + grymt bröllop går ihop. 
4 kommentarer
Lund Johanna

Gah, vad klokt! Nu har jag inte testat själv, att planera mitt bröllop, men jag vill. Och jag ÄLSKAR bröllop. Men det jag älskar är att vara på ett bröllop där känslan just är att det känns bra i magen. Att man har gjort som man vill och inte som man ska. Då blir det som allra bäst - för alla.

STORT LYCKA TILL!

Charlotte Uleskog

Hoppas ni får en fantastisk dag på bröllopet :)

Johanna

Åh jag ska gifta mig nästa år. Vi har redan skjutit upp det från i år till nästa. Det här var vad jag behövde läsa, tack! Jag kan inte ens berätta för folk att vi bestämt ett nytt datum för jag orkar inte med alla frågor och alla val och alla råd...
Men vi gör som ni, isolerar oss från allt det där och kör på det vi vill och hoppas vi gör så hela vägen, men so far, so good :-)

Ingrid

Alltså WOW va vacker du är på det där fotot! Hoppas ni fick en helt underbar bröllopsdag :) Älskar att jag klickade mig fram till din blogg och hittade flera olästa inlägg, så gott att läsa och få smittas av din ärliga och rogivande inställning till allt. Tack<3