rader om liv och allt det som ryms mittemellan.

 
vi står vid en busshållplats precis utanför stockholm södra. mitt nyklippta hår är för en gångs skull så fönat och otrassligt att det blåser hejdvilt runt mitt ansikte. jag försöker titta oberört åt sidan men kämpar emot gråten. vi är sura båda två. har fräst och varit irriterade. sådär som det är så lätt att bli när man egentligen är ledsen. men precis när hakan skrynklar sig, ögonen tåras och mitt ansikte grimaserande börjar gråta tar han ett kliv fram och trycker in mig i hans famn. "jag är också besviken, hjärtat". sen tar vi bussen till zinkensdamm och tränar och tillåter livet gå vidare. 
 
hon får en lägenhet på första försöket. hon min vän som jag älskar så innerligt men som jag fått torka tårar på, ligga sked med när sorgen tagit över och fått peppa att våga stå på sig på sistone för att livet kastades omkull. men hon får en lägenhet. så nu kan hon ta sina nerpackade kartonger och skapa sig något eget. få läka, växa och bygga igen. och jag står på jobbet och hoppar upp och ned av lycka när hon ringer och skriker "iiiiiiiiih" av ivrighet. hon fnissar lyckligt i luren "och så ska vi hänga där i sommar, sara" och jag älskar älskar älskar henne. gud vad jag älskar henne. genom vått, torrt och allt där emellan. ständigt djupt tacksam över vår vänskap. och i sommar? då ska vi hänga i hennes nya lägenhet och insupa stockholms sommarnätter tillsammans i all oändlighet och skapa nya minnen, läka, växa och skratta så vi kissar på oss tillsammans, sådär som vi alltid gjort.  
 
så är jag här igen, tänker jag, där jag ligger på magen och hasar mig nerför en ishal nerförsbacke i tantolunden. sjuttiofem minuter senare är mina ben så trötta att jag på fullt allvar tror att de ska ge vika. dagen efter går jag som om jag fått något uppkört i rumpan för att jag är så stel av träningsvärken. jag skrev upp mig på militärträning för bara några dagar sen. för tredje gången i mitt liv. första gången vart jag huvudstupa förälskad. jag gjorde allt som sas, sprang som en utsläppt tjur i bäckar och lera, peppade robert med glasögon på sned att våga ta i lite till och åkte sen stolt tunnelbanan hem med låten "big booty bitches" dånades i hörlurarna. andra gången, något år senare, hemflyttad från gotland, började jag igen. men jag var för deppig. kroppen klarade verkligen inte av någonting och mitt jävlaranamma behövdes mest till att orka gå upp ur sängen varje dag. så jag slutade. och nu är det tredje gången. nånstans mittemellan. med rätt svajjigt självförtroende, en överviktig kropp men med viljan, tron och hoppet. sådär som det är för det flesta av oss, tror jag. vi ger oss in i nya saker, sällan för att vi har jordens självförtroende utan kanske mest för att vi håller hårt i vår vilja, tro och hopp och gör det ändå. så där är jag igen. två gånger i veckan med spaghettiben och stärker ett svunnet självförtroende. 
 
det handlar mycket om alex nu. min ständiga längtan är efter honom. kanske är det hösten och vår enorma brist på umgänge då som tar ut sin rätt nu. kanske är det vårt behov av att stärka oss som ett vi. oavsett är jag kär. så förbannat himla kär. fast ändå på ett helt nytt sätt. på ett svindlande tryggt sätt. vi lagar nya recept ihop, ligger skavfötters i soffan och pratar om stora ting och små ting, har högläsning i sängen innan vi somnar, skrattar tills vi kiknar och ligger näranära ända tills det blir för varmt. jag gillar oss så himla mycket. jag och min blivande.
5 kommentarer
Daniella 🌙

Du skriver helt magiskt.

Svar: Tack så sjukt mycket för det här. Blir så jävla glad.
Sara Holmberg

KAJSA CHARLOTTA

Fan så fint du skriver Sara. Fick klump i halsen OCH satt och skrattade för mig själv (big booty bitches, top 10 av mina favoritmeningar ju).

Svar: Tacktacktack för att du tycker det. Och big booty bitches is ma slogan, bästa!
Sara Holmberg

ISA

du skriver så fint att jag knappt vet om jag ska gråta, le, fnissa eller .. ja. Vet inte. fint är det iallafall <3

Svar: Blir så djävulskt glad för att du känner så. Kram. <3!!
Sara Holmberg

Josefine

Så fint att få en massa olika snuttar ur ditt liv, och hur du skriver sen!

Svar: Puss å tack för de fina orden. <3
Sara Holmberg

Lili

Så fantastiskt skrivet! Du är verkligen begåvad.

Svar: Men oj, wow, tack vilka ord!! <3
Sara Holmberg