vår bröllopsinbjudan.

tjolahopp tjolahej, nu har våra bröllopsinbjudningar nått fram till våra bröllopsgäster och därför kan jag ju även visa er! vilket jag personligen tycker är himla kul för jag är nämligen rätt så väldigt nöjd med hur dom vart. mycket bättre än vad jag eller någon av oss egentligen hade föreställt oss. och i detta inlägg skriver jag en himla massa jag, men i just detta fall är ändå hjärnan bakom det hela min, även om alex agerat utmärkt smakråd och bollplank. hela det där med pyssel, typsnitt och photoshop är ju lite utav min grej och jag kan gå i igång i oändlighet. hur som, låt oss ta en titt! 
 
 
tada! här är dom! eller den kanske jag ska säga, uppdelad i tre delar bara. färgglad, lekfull och ungefär så "oss" som ett par inbjudningar bara går att bli. först måste jag bara säga att jag la ned otroligt mycket tid på det här. dels på att lägga mycket tanketid på det men dels också på att googla googla googla och på så vis få nys om cliparts och sedan googling på rätt cliparts på etsy (mer om det strax), rätt typsnitt och sedan på att formulera, pilla i photoshop och skriva ut i rätt format på min skrivare. jag hade aldrig i hela mitt liv gjort det om det inte vore för att jag med handen på hjärtat tycker det är genuint skitkul! så tycker man inte hela den här biten är överdrivet kul, lägg då inte överdrivet mycket tid på det. så försöker jag tänka med allt när det gäller bröllopet. t.ex. tycker jag brudklänningen inte känns skitkul (vilket kanske gör mig till den första brud nånsin att tycka så visserligen, haha) och försöker därför lägga ned så lite tid och pengar på det som möjligt utan att för den delen kompromissa med att få känna mig fin såklart. okej? då har vi det uträtt. ingen prestige, ba' kul! 
 
åter till ämnet →
 
 
del ett av vår bröllopsinbjudan är då denna. ett A5 papper med lite lätt struktur i pappret. också kallad för den officiella inbjudan! när jag kikat på andras bröllopsinbjudan har det slagit mig hur formellt skrivna många är. ni vet "välkomna på vigseln mellan blabla och blabla", vilket inte alls kändes naturligt för vår del att formulera oss på av den enkla anledningen att vi båda är ca noll procent formell-aktiga personer. så vi skrev som ovan helt enkelt, avslappnat och rätt självklart! att vi gillar varann + gillar dom = bröllopsdags! våra klädselkrav löd mest något om sommar, något om dansvänligt och något om att ha plats för mycket go'mat. obviously. viktigaste ju! 
 
 
del två av inbjudan vart avlång, eftersom jag ville att alla tre delar skulle vara i olika former och storlekar för att ge lite "struktur" (hör här hur alex vänligt skrattar åt mig hur jag övertänkt detta, hehe, men det är så him-e-la kul. vill bli heltidsskapare av bröllopsinbjudningar till folk). här på baksidan står i alla fall mer information. typ som adresser, tips på boende, vilka som är toastmadames och kontaktuppgifter till dem, hur man går tillväga ifall man vill tala eller spexa på bröllopet och hur vi tänkt oss kring eventuell bröllopsgåva. 
 
 
och så tredje delen. en bonusgrej - vi bjuder nämligen in till frukost dagen efter. i all sin enkelhet på det vandrarhem vi kommer bo på. men frukost är ju livet och med de som kan, vill eller/och har möjlighet är det ju fint att få frukosta med dagen efter, tänker vi. så förutom att gilla varann och dom så gillar vi ju då frukost också (FATTAR NI DEN RÖDA TRÅDEN?! med vänliga hälsningar älskar-allt-med-röd-tråd). så på baksidan har vi helt enkelt skrivit en liten icke-formell inbjudan med löfte om gott kaffe :) allt la vi sen ner i ett naturfärgat kuvert, slickade på lite frimärken och postade kuvert till alltifrån norrfjärden till göteborg. 
 
 
men hörni. är man inte insatt i hela pyssel, photoshop o bröllopsvärldens sfär kan inbjudningar va lite klurigt. så mina tre bra-bättre.bäst tips för diy-bröllopsinbjudningar:
 
- cliparts på etsy. alla illustrationer har jag köpt på etsy. cliparts is the s to the h to the i to the t! (shit alltså). det är ungefär guds gåva till alla brudpar som inte kan rita en streckgubbe fint eller har nån annan i sin närhet som kan det och som inte heller vill lägga tusenlappar på att nån annan göre. man köper alltså färdiga illustrationer (mina kostade totalt 90 kr) som man kan knåpa och klistra med som en behagar (för privat bruk då såklart). jag köpte samtliga illustrationer på det viset och fixade sedan resten i photoshop. men det går säkert utmärkt att klistra i t.ex. word också, är jag övertygad om! jag tycker om akvarell-känslan och hade därför sökord som "cliparts flowers watercolor" i sökfältet på etsy. happy cliparts-hunting! 
 
- dafont för roligare, gratis och nedladdbara typsnitt direkt till word, pages, photoshop, where ever u want.
 
- panduro. okej, kanske inget unikt tips men ändå. vi köpte papper och kuvert där för ok priser. oftast kanske man vill att pappret ska vara lite tjockare, finare kvalité än klassiskt papper för inbjudningarna. vårt papper kallades rätt å slät för "kort" och var dubbelsidiga men alex delade på allt med en kniv så var det kirrat. men såg t.ex. också att Stina hade skrivit ut deras på akvarellpapper och jag fick själv äran att få hem deras inbjudan och tyckte jättemycket om kvalitén. så det är ju också ett hett tips! 
 
- har du en helt okej skrivare? eller någon annan i din närhet som du kan få hyra in dig hos i några timmar? bra, det brukar oftast räcka. testa i alla fall först innan du lejar bort själva tryckandet till proffs, det är typ en sjukt onödig utgift om man frågar mig för de flesta skrivare idag är tillräckligt bra to do the job så att säga (såvida du inte har superduperkomplicerade önskemål kanske). det tar absolut mer av ens tid och man kanske får ägna lite tid till att lära sig själva skrivaren om en ska skriva ut i olika format men det är det guldvärt. 
 
ÅTERIGEN - lägg det på er nivå. alltså lägg ned så mycket tid som ni faktiskt tycker det är kul att lägga ned. känn aldrig prestige, det är bara en inbjudan. jag tycker själv att våra inbjudningar fått oförskämt mycket tid/kärlek men det har bara skett på mina egna villkor. detta tycker jag hittills har varit det roligaste eftersom det är så nära det jag som person överlag tycker är roligt att syssla med. så lova mig, kom ihåg det. man måste släppa prestigen. och! man måste utgå ifrån sig själv. jag kanske prioriterar tid på bröllopsinbjudan på grund av att jag njuter av att göra det men skippar istället att lägga ned tid på att gå runt å prova brudklänningar eftersom jag inte njuter av det. 
 
 
men hörni. nu är det skickat och klart och levererat. och jag är så förbannat kär i dom, våra inbjudningar. och vet ju nu att om vårt bröllop skulle bli pannkaka och katastrof och disaster kan jag alltid trösta mig med att våra inbjudningar i alla fall var jävligt lyckade... känns skönt. 
 
hehehe. nä. skoja. men nog fan är dom fina! okej, snipp snapp slut på jordens längsta blogginlägg. 
bröllopsinbjudan personlig bröllopsinbjudan
11 kommentarer
Emma -Merakibeauty.se

åh så fint :)

Svar: Tack!
Sara Holmberg

Daniella 🌙

men gud vad fina!

Svar: men åh, tusen tusen tack!! <3
Sara Holmberg

Sara i Åre

så himla, himla fina. tror ni kommer ha ett tokfint bröllop - tack för att du bjuder in oss till det. eh, ja alltså - att få se det från den här sidan. :)

Svar: men alltså du. <3 tack för de fina orden, man hoppas ju i vare fall att en får det, haha. haha, du är definitivt cyberbjuden på mitt bröllop ;) <3
Sara Holmberg

Amanda

Alltså wow vad fint och bra det blev!Imponerande!

Svar: Men hallå, åh, tacktack <3!! Blir meget glad av dina ord!
Sara Holmberg

KAJSA CHARLOTTA

Älskar allt med detta inlägg! Sjukt bra jobb med inbjudningarna, och alltså håller med om att det är så himla roligt. Har själv knarkat etsy och liknande shoppar för att hitta just akvarellblommor, men har fastnat vid pappret. Har inte ens tänkt tanken att man kan köpa finare papper och köra det i skrivaren...ska genast testa!

Svar: Men puss på dig för dina finord! <3 Do it, do it, do it - ska bannemej börja göra min egna visitkort i framtiden, billigare, roligare och så får man exakt dom som man själv vill ha, hehe.
Sara Holmberg

Karoline

Hej!

Vad är namnet på dina typsnitt?
Har precis laddat hem massa fina blommor på Estsy. Är som att plocka en blombukett för varje idé! Underbart

/ Karoline

Simone

Vilka söta kort. Sparar direkt där här inlägget för inspirations för framtiden.

Martina

Vilka fina inbjudningar! Detta var perfekt inspiration då jag själv ska gifta mig snart. Vad är det för blå clipart du använt på själva inbjudan? Den var väldigt fin och jag skulle vilja använda mig av liknande själv:-)

N%E4r%20Annie%20fotograferar%20i%20Kalifornien

Så himla söta! :-) Ja, bröllopsinbjudningar kan lätt bli tokformella!

Emilia

Hej!
vet att du skrivit detta för länge sedan men provar ändå att fråga om jag får svar. Vad har du använt för typsnitt? Så himla fina inbjudningar! Sitter själv med mina inbjudningar nu.
Kram :)

leonore

Vilka kort :D seriöst! vilka typsnitt använder du på texten? svårt att hitta dessa på dafont. :S
du får gärna maila mig, om du har möjlighet att hjälpa mig hade varit så gulligt, du kanske tomt jobbar med att designa kort just nu ? isf maila gärna :D