en toastmadame-middag.

jag har alltid vetat att det där med att ha brudtärnor på mitt bröllop inte har känts som något för mig av flera olika anledningar. alex har även känt detsamma så det kom knappt på tal när vi började planera bröllop. däremot kom det väldigt snabbt på tal vilka vi önskade vara toastmadame/toastmaster. min syster var givet sedan innan. men dels kändes det som ett stort ansvar att lägga ett bröllop på endast en person och dels kändes det inte helt komplett. så snabbt kändes det även väldigt givet att även fråga linnéa. två powerladies med hjärta, asflabb och skinn på näsan jag har haft ynnesten att ha i mitt liv länge, men även två personer som alex känt länge. dessutom känner linnéa och johanna varandra väl och kompletterar varandra bra. till vår förtjusning gav dom oss båda ett ringande ja till vår förfrågan. så nu har vi en egen facebookgrupp där vi mest skickar roliga gifs till varandra än sålänge och i fredags hade vi planerat in en första middag ihop. 
 
 
jag och alex dukade, hackade och blandade ihop röror, drinkar, tände ljus och satte på fredagsfeeling musik. och efter ett tag, när jag fortfarande stod i bara trosor och tröjor och rörde runt i drinkar, så släntrade dom in på båda två, kramade vant om en halvnaken mig och började tjattra om alltifrån dryga tandläkare, relationer och kontroversiella sätt att skaffa barn på och retades med fotografen med att bildbomba mina bilder. jag och alex tittade på varandra och log gemensamt åt dom i smyg. 
 
 
uppe på bordet stod denna. för ni vet, det brukar ju vara lite utav en "tradition" att ge sina brudtärnor/bestman något litet, som ett tack för att de tackat ja. men eftersom jag är av åsikten (utifrån mitt sätt att se på olika roller på bröllopet) att toastmadames har hundra gånger större ansvar och jobb och därför gör oss en otrolig tjänst genom att bidra med så mycket av sin tid, tanke och engagemang, ville jag självklart klura ihop något till dom istället. så vi gav dom helt enkelt ett litet startkit inför deras toastmadame-karriär. ni kan få se mer en annan gång. 
 
 
resultat: fnissiga två förtjusta damer som sen utbrast "åh, vart aspeppad nu!!". mission completed. 
 
 
efter att ha skålat (och jag äntligen satt på mig byxor) ställde vi fram alla röror med mangosalsa, chipotlemayo, guacamole, uppskurna grönsaker, tortillas, nachos och åt asgod kycklingfajitas. har aldrig ätit förut? så gott. sen satt vi där mest och pratade om stort och litet medan våra händer ivrigt dippade i olika röror och munnarna sippade på drinkar. mitt bästa typ av häng. 
 
 
sen satt vi mest utspridda i vardagsrummet i flera timmar och gick igenom ett första "skelett" av bröllopsdagen med tips, tankar, idéer, frågor och pratade i munnen på varann och spårade vid ett antal tillfällen till asflabb. är så kär i mina människor. <3
 
 
sen när jag plötsligt började känna mig rätt risig i halsen och lite febergroggy i huvudet tog vi fram chokladmoussen vi gjort på avokado, vispade grädde och hackade en enkel fruktsallad och satt sen mest fredagströtta och lutade oss emot varandra och skrattade ikapp. och snipp snapp slut så var en första toastmadamemiddag slut och jag somnade lycklig, trött och med ömmande hals och kände mig som vanligt, rik på så himla bra människor. och här var nog mitt allra gulaste inlägg nånsin men ack, så är ju livet i februari för det mesta. lite brusigt, hem badande i gult stearinljus och med uppdukad god mat. och med lite tur också med en dos varm fästman och två doser asflabbande powerladies. 
bröllop faijtas middag toastmadame
1 kommentar
Joré Dirgélaité

åh så fin kväll!! ps. hur var avokadochokladmoussen?? alltid velat prova, aldrig vågat. :/ glad alla hjärtans dag förresten!!

Svar: alltså SÅ god?! helt otippat men verkligen genuint asgott. testa! 1 avokado, 3 msk flytande honung, 0,5 dl kakao (men ta i lite mindre och smaka av först), 2 krm vaniljpulver och 0,5 dl kokosmjölk eller vispgrädde. mixa len som bebisstjärt, vispa grädde till och njut vetja! ;) och detsamma fina, såhär i efterskott!
Sara Holmberg