använt och älskat.

hej, här kommer ett materiellt inlägg deluxe. men jag tänker att ett. det tillhör inte den här bloggens vanligheter och två. allt är secondhandfyndat och därför ett uns mer miljövänlig konsumation än annars. här är då alltså några av mina senaste loppisfynd för den intresserade →
 
 
1. en vas gjord helt av sten. älskarälskarälskar den! min mamma har en likadan sen evigheters evigheter och när jag såg den roffade jag snabbt åt mig den för tjugofem spänn. 2. tre gånger små värmeljushållare. ursprungligen från granit och säljs fortfarande i nypris, men jag hittade dom på loppis för en femma styck istället och tyckte jag gjorde ett himla kap. 
 
 
en rund bricka i trä. lite som en pizzagrej ni vet? sån som pizzabagaren tjoffar in och ut pizzorna med. den passar ypperligt som ostbricka till exempel. 
 
 
1. samlar alltid på mig lite olika vaser. jag föredrar att dela upp buketter i fler mindre allt som oftast. dom står så fint ihop dessutom. dessa är mina senaste fynd. den till höger är favvon. 2. samlar även på mig glasburkar, gärna med trälock pågrund av fin och praktisk förvaring för t.ex. te, kaffe, russin, smycken eller vad sjutton som helst egentligen. 
 
 
dom här (och brickan i inlägget) har jag redan skrytit om, men de är nio stycken glaskoppar jag fick för trettio kronor när EN sån kopp ursprunligen kostar runt tvåhundralappen. till och med alex vart nöjd då, trots att han stönade över att vi köpt ännu fler koppar till hushållet. (jag lider ju nämligen av grov koppfanatism). 
 
 
och på tal om koppar så har dessa hyfsat nyligen fått flytta hem till mig. är alltid och främst på jakt efter keramikmuggar på mina loppisturer. de är lite svårhittade här i stockholm (såna som jag tycker om i vare fall) men fyndas ibland. då är lyckan nådd kan jag meddela. ibland men ytterst ytterst sällan trillar det även hem andra slags koppar än keramikmuggar. som de blåblommiga knubbiga här ovan. fast de var faktiskt mer ett undantag, men ändå. det händer. 
 
 
1. alltså när jag såg den här ljusstaken bokstavligen småsprang jag hetsigt dit och grabbade direkt tag i den. hundratjugo kronor kostade den. kanske mitt dyraste loppisfynd nånsin och ändå så sjukt billigt. har en given plats på efterrättsbordet på bröllopet men även här hemma på byrån. 2. ibland gör jag också sjukt icke-funktionella köp som mest är för syns och detaljernas skull. som saxen ovan. knappt värdig att kallas sax egentligen men sjukt vacker, så den åkte hem med oss. 
 
det var det hele. har jag sagt att jag ÄLSKAR loppis?! loppa mer, folk. miljöschysst och den materiella lyckan har en tendens att föralltid hålla i sig eftersom man är nöjd/stolt över själva fyndandet. true story. psst. bästa loppisarna i stockholm - myrorna i ropsten och erikshjälpen i vårby. varsågoda. 
loppis loppisfynd secondhand
9 kommentarer
Josephine

Lycka till med bloggen & hoppas du får en fin kväll! Kram<3

Louise

Mycket fint du hittat dig :D

Fairyland surprises

Många fina grejer !

Daniella 🌙

älskar älskar älskar kopp-loppis. <3 vill ha hela skafferiet i framtida huset med omaka koppar

Svar: Amen to that!!
Sara Holmberg

Sarah

De e så fint me tulpaner :)

Mika

Jag har precis hittad din blogg genom pt-fia och jag måste bara säga att jag är så glad att hon länkade till ditt inlägg om bröllopsklänningar! Så fin blogg, så bra texter och sååå fina fotografier! Och nu till det jag kände mig tvungen att tipsa om: den lilla fina saxen. Min mormor har en liknande och använder den när hon har vindruvor som snacks. Den är perfekt att klippa av en liten klase från den stora klasen vindruvor :))

Svar: Men alltså åååh vad detta gjorde mig alldeles nipprigt glad! Tusen miljoners tack för orden och alltså, haha, ÄLSKAR vindruvsklase-sax tipset. Så himla rart <3 Ska bli som din mormor alldeles definitivt. Stor kram! :)
Sara Holmberg

Amanda

Fyndade en liknande sax härom veckan :) googlade lite och det är en druvsax, används till att klippa av druvor från klasar.

Svar: Jaha men det var alltså så?! Så roligt, då är den inte helt värdelös med andra ord ;) Kan jag motivera köpet för sambon, haha.
Sara Holmberg

LisaMarie

Vilka fina fynd! Gillar särskilt den lilla saxen och glaskopparna. Håller för övrigt med om att det är svårt att ha för många muggar. Jag har också svårt att hålla fingrarna i styr när jag hittar fina såna, även om det iofs mer blir gammalt blåvitt för min del, både i form av koppar och assietter. Bra att ha liksom :p

Svar: Åhmen tackar, känns ju som en extra fin komplimang att få från någon, jag i alla fall fått för mig, är en loppis-queen. ;) Jamen vad skönt - JOIN MY MUGGKLUBB! <3
Sara Holmberg

hannah

så knäppt fina loppisfynd! är så väldans förtjust i keramik att det inte är klokt <3