Utflykt till Äppelfabriken.

 
En dag förra veckan när vi båda var ledig (och stod kramandes och väntade på en båtfärja och blev kysshetsade, haha) åkte vi till Äppelfabriken som ligger ute på Ekerö. Jag hade nämligen hört tre ord om stället - trädgård, frigående höns & go'fika och hade därför genast satt det på min dit-vill-jag-åka. Tillslut fick vi tummen ur! Äppelfabriken är inte bara ett café utan också ett äppelmusteri. Så dit kan en åka för att lämna sina äpplen och tillbaka få must istället! Smart om man blir less på äppelmos och äppelpaj tänker jag. Det var en solig, varm dag i september och helt SJUKT med folk trots att Äppelfabriken ligger helt off. Vi stod läääänge i kön. 
 
 
Men en kunde i alla fall pipa "hejhej" till frigående höns och fnittra åt tuppens läten. 
 
 
Och smeka mogna äpplen som en fick hålla fingrarna i styr ifrån att inte plocka dem för det fick en icke. 
 
 
Vi hade tur och lyckades tajma in så vi fick platser i dessa solstolar. 
 
 
Jag hade köpt en liten äppelpaj (för 79 kr, gulp), bryggkaffe till mig och ett glas med äppelmust till Alex. Vi lutade oss bak och försökte njuta men det var verkligen så enormt mycket folk. Var en stackars familj bredvid oss med fem småbarn där de säkert hade satsat för att ha en mysig söndag med lyxfika och allt men där en fyraåring hade ställt sig på tvären och gallskrek och tillslut vart det som en epedemi så att alla fem ungar stod och darrade läpp. Haha, åh, jisses. Hatten av till alla föräldrar ibland, vilket jäkla tålamod ni har. 
 
 
Men okej, om vi bortser från allt stohej och att det inte alls kanske vart den fridfulla fikan vi hade längtat efter så kan vi i alla fall prata om äppelpajen. Den var g u d o m l i g. Så, så saftig och smakrik och perfekt knäckig och ahhh. Väl värt evighetslånga kön och priset. Man behövde inte ens vaniljsåsen (och då ska gudarna veta att jag annars älskar vaniljsås) för att den var så god för sig själv. Trés bien!
 
 
Dessutom fick en sitt bryggkaffe servat såhär. Lyxigt tycker jag!
 
 
Så där vi satt i vare fall, bland barnskrik och smaken av gudomlig äppelpaj och njöt i vare fall lite av solen. Men efter att pajen var uppäten och bryggkaffe uppdrucket såg vi till att ta oss därifrån hyfsat kvickt ändå eftersom Alex var trött och sjuk och min har-haft-för-mycket-intryck-för-länge-hjärna orkade inte riktigt med allt ljud. Så då satte vi oss i bilen hem och hade en fortsatt skön hemmadag. Kanske får ge Äppelfabriken ett till försök men helt enkelt försöka tajma in en mindre populär dag. För kombon trädgård, frigående höns och go'fika är fortfarande en kombo som inte går att misslyckas med. 
ä.
fika september äppelfabriken
3 kommentarer
felicia

men gu vilken drömmig plats, ska definitivt komma ihåg namnet på det här stället så att en kan åka dit någon gång!! synd att det var så himla mycket folk dock.

Svar: ja, supermysigt! do it, åk nån gång men på en mindre poppis dag bara!
Sara Holmberg

ISA

näääe men jag blir nästan arg på dig för du alltid hittar så jäklarns mysiga platser! ;)

Svar: haha! oh please don't be ;)
Sara Holmberg

Emilia

Haha alltså barnfamiljer, vilka kämpar <3 Härligt att läsa ett så ärligt inlägg om en söndagsfika. En kan alltid ta den enkla vägen med fina bilder och hylla ett bakverk så uppskattar hur du ändå ger en nyanserad bild av vardagen, med barnskrik och allt!

Svar: Amen jag vet. haha! tack, vad fint att läsa att du tycker det <3 ps. gillar din blogg. kan man följa den på bloglovin? ds.
Sara Holmberg