Tre koppar kaffe, en tikka masala och snällhet.

 
Igår var jag äntligen äntligen ledig efter en jobbhelg. Hade längtat så in i sjutton. Vaknade upp till sol och till att Alex kom hem efter en natt av jobb. Han la sig bredvid, pussade min panna och så pratade vi ikapp eftersom vi gått om varandra i två dygn. Efter två timmar åkte vi tillslut in hit. Till Söder. 
 
 
Vi gick till mitt favvofik - Petrus på Swedenborgsgatan. Ett enkelt litet bageri vid Mariatorget där en kan sitta i fönstret, äta deras svingoda kardemummabullar och lyssna på deras braiga musiksmak (sist spelade de Bo Kaspers Orkester <3). Där hann vi dricka hela tre koppar kaffe sittandes i fönstret och åt varsin äpplegrej.
 
 
Efter tre koppar kaffe rörde vi oss emot Nytorget. Jag frös som en idiot i min tunna tjocktröja eftersom jag inte hade tagit med min höstjacka. Den årliga naiviteten. 
 
 
Jag hittade kastanjer under ett träd. <3 Har mina jackfikor fulla av dem redan eftersom att det står två kastanjeträd på Stockholms Universitet som jag passerar varje dag till och från jobbet och kan bara inte hålla mig ifrån att plocka upp några. De är så sablans fina och alldeles lena. 
 
 
Vi gick förbi den indiska resturangen Shanti på Katarina Bangatan, tittade på varandra och ba "vi fika ju nyss men... ska vi?" och gick in. Är ungefär hur mysig inredning som helst där vilket kompenserar deras lite väl milda tikka masala.  
 
 
Här var min dejt för dagen aka den snällaste bästa människan jag vet. 
 
 
Asmätta styrde vi sedan stegen mot Vitabergsparken för dagens mål var faktiskt att reka platser inför en fotograferingen jag ska ha. Alex tyckte vi skulle göra en dejt av det hela och följde med trots att hans favvogrej i världen kanske inte är att följa med när jag går runt med rynkad panna, mumlandes och kisandes in i min kamera i min egna värld av bildkomponering, idéer och ljus. Inte längre i alla fall, efter hundrasjuttioelva sådana erfarenheter, hohohehe. 
 
 
En annan storfavorit är när jag tvingar han agera på-låtsats-modell. Får alltid sådana äkta poser... ;)
 
 
Vitabergsparken var fortfarande alldeles grön och lummig med undantag för några få halvgula löv. Jag älskar  hösten och dess färger men har ingenting emot ifall det gröna får hänga kvar ett tag till. Tänker att det bara kan få förlänga den vackra delen av hösten ju. 
 
 
Och medan Alex gav mig oändliga av "visste du att...?" med följande random fakta (han kan så mycket finuerligt och knäppt, denna man) vart jag i min tur alldeles nipprig av fotoförtjusning och utbrast "så tänker du dig små söta tassar här" eftersom jag ska få fota en fyrbent brun kompis hära snart. Tror det kommer bli ungefär hur fint som helst. 
 
 
Och jag vet att jag brukar tjata om det hära men han är så snäll, denna man. Så, så snäll och med oceaner av tålamod med mig och vår relation. Även när jag mest agerar som en schizofren katt som i ena stunden vill ha klapp och smek och uppmärksamhet för att i andra stunden argt fräsa till, bita ifrån och svassa iväg till min ensamhet. Haha alltså fy, stress i kombination med trötthet lite för många veckor i rad ger en ej de charmigaste egenskaper. Längtar så in i bomben till i mitten av oktober, tänker och hoppas att saker och ting ska få landa lite mer då. 
 
 
Vi gick igenom Vitabergsparken, Alex pladdrandes och jag mest hmm:andes med spanarblicken på efter platser men tillslut la jag ner kameran, tog tag om Alex hand och kände mig alldeles matt och längtade hem till en fortsatt hemmamåndag. 
 
 
Tillslut hamnade vi vid Nytorget igen och begav oss i sakta mak mot Södra Station, tog första bästa tåget hem för att koka mig en stor kopp te för att stilla ett begynnande halsont. Sedan spenderades dagen mest med redigering, powernaps på balkongen i solen och med att hämta upp en ledlampa jag fått låna inför bröllopet jag ska fota på lördag. Så fin måndag om än rätt trött i kropp och knopp. 
ä.
fotograf-stockholm fotografering nytorget shanti stockholm vitabergsparken
3 kommentarer
Emilia

Älskar dessa vardagsbilder! Denna september är helt fantastisk med sin sol och nästan gulnande träd. Ser ut som en helt underbar dejtdag :)

Svar: Jamen jag håller helt med, denna september har liksom varit den perfekta blandningen av sol, rusk och ljumna vindar med lite krispig morgonluft = perfektion! Å du, tack för att du kommenterar, blir så glaa! <3
Sara Holmberg

E

Otroligt vackra bilder, och avundas dig återigen ert minst lika vackra förhållande.

Svar: Men hallå, TACK! Gulledej, tack för det också men måste påminna om att vi är väldigt vanliga också = tjafsar, irriterar oss på varandra osv. hehe ;)
Sara Holmberg

ISA

mys mys mys! och han verkar så fin din karl.. sån skulle jag med behöva <3

Svar: jaaa, massa myss!! men du, det kommer du finna också, det ba vet jag! <3
Sara Holmberg