Loppade kärlekar.

För några år sedan började jag upptäcka second hand men det tog sina turer innan jag på riktigt vart rejält frälst. Frälsningen skedde under en period av mindre ekonomisk budget. Hehe. Men gla' för det är jag i alla fall! Nu kan jag riktigt njuta ut av att få gå in i en second hand butik och låta blicken söka efter ofunna fynd. Loppis är bäst för ändamålet att vilja hitta detaljer som känns fina att få ha i hemmet och som inte behöver kosta skjortan. Här är fem av mina senaste fynd som sammanlagt kostade mig en hundring. Alltså!!
 
 
1. En kruka av liknande Ölandskruka sort. Söt va? Den längtar efter att jag ska ha råd att införskaffa mig någon passande grön fluffig växt till den. Jag har fyndat ett flertal krukor på loppis, framförallt terracottakrukor. Innan jag upptäckte att jag kunde göra det, köpte jag tre stycken nya terracottakrukor på Plantagen, åkte hem, tog fram filmjölk och började för glatta livet smeta in krukorna i filmjölk så det skvätte över hela köket. Alex undrade bestört vad sjutton jag höll på med. Jag hade nämligen läst att man kunde smörja in krukorna i fil för att få lite patinaeffekt. Resultatet? EJ bra. Nu ser vår största kruka ut att vara dränkt i, just det, filmjölk. Inte riktigt den effekten jag var ute efter, nej. #jagärintegjordförDIY
 
 
2. Blåfläckig ljusstake i keramik. Åh så jag älskar denna. Står framme på köksbordet mest hela tiden.
 
 
3. Denna somriga porslinsburk är nog egentligen menad som en sockerskål eftersom den har en liten utskärning på locket för en sked men jag vettefan vem som ens har sockerskålar längre? Förutom min farmor och farfar då. Den får allt nöja sig som förvaring för mitt favvote istället - Rooibos Lava.
 
 
4. Denna minibricka fick det att pirra i magen när jag råkade hitta den under en massa fula brickor. Ääälskar den. Blir liksom lite extra glad så fort den får användas. Tyvärr verkade Alex älska den mindre eftersom han lite skyldigt mumlande plockade ur diskmaskinen häromdan och sa "jag tror inte den här ska diskas..." varpå jag hetsigt vände på huvudet, ryckte brickan ur hans händer och argt utbrast "men diskade du den i DISKMASKINEN?!". Det hade han. Så nu är sidorna lite spruckna i färgen/träet och själva brickan har fått en mindre version av vattenskada i form av bubblor typ. Jag tjöt skuldbeläggande "men aaaaalex..." och var grinig i tio minuter. Men den är fortfarande fin (skadorna syns knappt). Och Alex förlåten. Slutet allt gott med andra ord. 
 
 
5. Detta kan vara ett av mina absolut bästa fynd of all times. KOLLA BARA SÅ FIN?! Jag har en vacker röd tekanna som jag fått i present av min mormor sedan tidigare men den är lite för stor för att brygga te i när man bara är en/två personer. Därför är denna perfekt för mindre testunder. Älskar det vita mönstret, det söta locket och det flätade handtaget (här kan ni se bättre). Trettiofem små små kronor kostade den. Mmmmm vad jag njöt när jag betalade för den. Fyndarglädjen när den är som bäst, mina vänner. 
6 kommentarer

Uno.

 
Gud vad det regnat på sistone. Drippelidrippeldropp. Visserligen väldigt mysigt att somna till smattrande regndroppar mot fönsterrutorna men annars, not so much. Jag och Alex har i alla fall rotat fram alla våra kortlekar, vilket är exakt två stycken. Ett vanligt kortspel med massa snuskig grekisk kamasutra på (Alexs envisades fnissandes att vi skulle köpa det när vi turistade i Grekland för några år sedan. Nu vågar vi knappt spela någonstans pågrund av kortens absurt långa penisar överallt) och UNO. Jag älskar UNO!
 
 
Så när vi vaknade upp till en ledig dag för några dagar sedan som även den verkade vilja regna bort slog jag fram emot förmiddagen på Norah Jones på högtalaren, satte på kaffekokaren, tog fram två av dessa ljuvliga och mörk mintchoklad och skrek "KOM!". Alex, snorig, eländig och halvt döv på grund av lock för öronen, tassade in till köket och vann sedan alla omgångar förutom två. Jävel. 
 
 
Exakt såhär ser Alex ut när han är nöjd men liksom inte riktigt öppet säger det. Hoppet i ögonen tänds och den nöjda tungan träder fram. Det gäller både när han tycker maten är riktigt god eller när han vinner över mig i UNO om och om och om igen... 
 
 
Trots att jag vart snudd på sur på riktigt (menar, han vann tretton omgångar på raken?!) så är sådant här något av det mysigaste jag vet. Det måste ändå vara ett utav de bättre sätten en kan hantera en ovanligt regnig vår på. UNO, choklad, kaffe och Norah Jones. 
ä.
3 kommentarer

Måndagsgubbar.

 
Godmorgon damer, herrar och hennisar, här har det tydligen blivit en frukost + fikablogg. Sanningen bakom det är mest att det är ungefär då jag tänker "jag kanske ska ta något foto till bloggen". Smått oengagerat kanske, ja. 
 
 
Helgen har passerat i ett snabbt tempo och har varit en blandad kompott av jobb och fint umgänge. Har både sett Chicago på Stadsteatern (sådär ärligt talat), sovit mig igenom slutet av Eurovision, firat en nioåring, suttit flera timmar i solen, ätit gott (jamen, kolla bara kladdkakan), skrattat, pratat och avslutat hela söndagen med trädgårdshäng med två vänner + sambon och somnat lycklig och trött igår. Den där orosklumpen har för övrigt äntligen löst upp sig och jag känner mig lite mer landad i alltihop. Skönt.
 
 
Idag är det måndag och den sista i maj. Jag jobbar tre intensiva veckor till innan jag går på långledighet (alternativt frivillig arbetslöshet, beroende på valt perspektiv) och jag längtar. Men just idag är jag ledig och friden i lägenheten infinnes ej då bilning av balkonger på huset är i full fart. Så jag har ätit detta goda, slurpat i mig en kopp te, klätt på mig sköna kläder och ska strax bege mig ut på klädjakt med en ytterst liten budget. Alex tyckte inte det var rimligt längre att jag ska gå runt med jeans, byxor, strumpbyxor som är trasiga med stora hål mellan benen och bara äga en enda t-shirt. Och det är väl i för sig sant, men kläder kostar och det enda som surrat i mitt huvud som ett stort stressigt och oroligt moln på sistone är "måste spara pengar, måste spara pengar, måste spara pengar". Men nu så, nu ska jag i alla fall försöka hitta något som inte är trasigt i vare fall. Wish me luck. Glad måndag på er!
ä.
6 kommentarer