Indiskt, paraplyhångel och regnbågar.

 
I torsdags fyllde ju jag år! På morgonen vaknade jag av att Alex gick upp redan klockan 7.30 men somnade om. En timme senare hade han gjort världens finaste frukostbricka med hjärtpannkakor, macka med hjärtgurkor och som en överraskning steg inte bara han in genom sovrumsdörren utan även mamma, pappa och syster. :') Jag kommer inte ifrån en särskilt djupt rotad traditionsfamilj där vi alltid gjort samma saker varje jul eller något sådant men just födelsedagar har varit ristat i sten. Då får man alltid en fin frukostbricka med hjärtgurkan på mackan (mycket viktigt med de där hjärtgurkorna) på sängen, få öppna presenter och sedan hade man alltid en tillsammansdag. Vart i alla fall så himla himla glad över både frukostbricka och familjöverraskning. Fram emot kvällen klädde hur som helst jag och Alex upp oss och begav oss in till ett lummigt och grönt Södermalm. 
 
 
Jag hade denna läckerbit som dejt, mhmm!
 
 
Tillslut kom vi hit! Till Shanti, en indisk resturang som vi hade tänkt att vi skulle äta på eftersom indisk mat är livets mat! Lokalen var asfin men vi valde att sitta ute ändå som två äkta svennebananer som resonerade att "är det sommar så är det ju faktiskt det". 
 
 
Jag var en väldigt gla och nöjd birthday girl pågrund av 1. ute på dejt med värsta sexbomben 2. insikten (för tusende gången) att vi bor i stockholm (gör mig lika barnaglad varje gång tydligen trots att ett halvår passerat, hehe) 3. skulle snart sätta tänderna i go mat.
 
 
Vi beställde in tikka masala och...
 
 
... palak panéer och...
 
 
... en snygg man. Nä okej, slut på skryt men vit skjorta + brun hy + skägg + den där karlns händer, jag menar, please. Vilket kap. Vi åt i alla fall med stor aptit, tjuvlyssnade på våra bordsgrannar (standard, heh), pratade och tjattrade och skrattade.
 
 
Lagom tills att en regnskur kom betalade vi och tackade för oss, öppnade våra paraplyer och styrde stegen mot Vitabergsparken. Tjuvkikade in på vackra trädgårdar och undrade vilka välbärgade lyllos som bodde där. Snacka om drömhus/lägenheter!
 
 
Vitan var lummig, grön och doftandes av gräs och regn i klassisk sommarkombo.
 
 
Vi passa på å pussades under smattrande paraplyer. Också mysig sommarkombo. 
 
 
Vi strosade utan plan och när regnskuren tog slut hittade vi t.ex. en liten gränd, Skeppargränd, som kändes som en liten bit Visby mitt i Stockholm vilket med andra ord är ungefär hur pittoreskt som helst. 
 
 
Tillslut kom vi fram till Fjällgatan och då brast Alex förtjust ut i igenkänning att "jamen, det var ju här jag replierade med lumpen!". Inte så tokig utsikt va? Fast jag tycker fortfarande att här är den finaste Stockholmsvyn.
 
 
Vi slog oss spontant ner på Fjällgatans Kaffestuga, beställde en bryggkaffe till mig och en glasskula att dela på och satt mest och spexade och skrattade som två fnissiga kompisar, hehe. 
 
 
Alltså DENNA MAN <3 Kan ni förstå att jag lärde känna honom när han var sjutton år med sina visar-halva-kalsongerna-hängiga hiphopbyxor och tshirts med stora tryck på? Haha! Jag kan knappt det. Åh ändå. Vår kärleksstory har verkligen varit långt ifrån fluffig eller problemfri hela tiden men idag är den så himla fin, stark och frisk. Kan man säga så? Att en relation är frisk? Så känns det i alla fall. Frisk, stark, härlig och glad. Behöver jag förresten nämna igen att jag tyckte han var Stockholms hetaste man denna kväll? :)))
 
 
Lagom till att nästa regnskur kom tyckte vi tydligen det var en bra idé att gå vidare. Vi hann inte längre än längst ner på gatan innan åskan dundrade in och regnet vällde över oss. Vi hanterade det genom att stå under ett träd och hångla lite i vår ensamhet. Man måste ju göra det bästa utav situtationen... :)))
 
 
Och ja, sedan hände det ju det här som ni ju redan sett. :')
 
 
Och kolla dubbelregnbågarna! SÅ stora och den starkaste av dem sken direkt på Fotografiskas hus = där finns skatten, ni vet. 
 
 
Vi avslutar detta mastodontinlägg med en sista kyss för jävlar i min lilla låda vilken nästan smörigt romantisk och fin kväll vi fick tillsammans, bara sådär. Älskar när romantik bara uppstår, det är min bästa sorts romantik - den prestigelösa och förväntningslösa. Bästa himla födelsedagskvällen <3! Sedan åkte vi hem, jag lagade en frozen cheesecake till morgonens fikarep till dagen därpå och sedan stupade vi i säng och däckade direkt som två klubbade sälar. 
5 kommentarer
jessica

Oh så fint! Bilderna är så vackra!

Svar: TACK! Blir så otroligt otroligt glad att du tycker det. Puss!
Sara Holmberg

Moa

Å dina bilder!! Så himla vackra! Du måste berätta om hur du fotar, redigerar dina bilder så vackra!

Svar: Åh, tacktacktack blir så glad när någon tycker det! Mobilguiden är uppe i alla fall : ) En kameraguide kanske kommer i framtiden om efterfrågan fortsätter! Men kort. Fotar i 99% av fallen med bländare 2,8. Fotar i manuellt läge (M) och alltid i RAW. Angående redigering använder jag mig ut av Lightroom och Photoshop. Lightroom mest för att organisera mina foton och Ps för redigering. Helt ärligt jobbar jag bara med ljus, kontrast och mättnad i Photoshop. (Kurvor, Intensitet/Kontrast och Mättnad). Lek runt så kommer du märka skillnad direkt på dina bilder, PS kräver övning övning övning innan någon slags version av färdighet kommer :) Puss och lycka till!
Sara Holmberg

Frida

Visst är det något med män med solkysst hy, skägg och vita skjortor. Och sommar. Och födelsedag. Grattis du, ser helt magiskt ut!

Svar: Eh, JA. Det är verkligen något med det, hehehe ; ) och tack fina, vad glad jag blir över din kommentar!
Sara Holmberg

ISA

jääääklar du vilken kalas födelsedag, så mycket mys! Och ett önskemål! kan vi inte få se bilder på er "som unga"? haha ;) skoja. Men när ni var teenagers? så roligt! kram!

Svar: JAG VET! Magidag! Hahaha, min sambo skrattade ut högt när jag sa en läsare önskade bilder på oss som tonåringar. Haha! Men I will see, kanske. Det är ingen vidare vacker syn direkt ;)
Sara Holmberg

lisamariesvarld.blogg.se

Åh vilka underbara paraplybilder, både i detta inlägg och i det förra. Och gillar verkligen bilden när karln din tittar över planket. Ni ser för övrigt så himla söta ihop och verkar göra så mysiga och gulliga saker ihop. Heja för det!

Svar: ÅH, tusen tack för att du säger det, det betyder så mycket! Haha, ja, Nicke Nyfiken ; ) Men du, hallå, wow, tack vad snäll du är! Vi träffades ju så unga så det där med att dejta fanns liksom inte så vi försöker faktiskt ta ikapp det nu, sisådär sju år senare ; ) Kram o puss för dina kommentarer!
Sara Holmberg