Hemmakänsla.

Så landade jag tillslut hemma. I den här lägenheten som nu, efter drygt ett halvår, verkligen börjar kännas som hemma. Älska hemma. Efter en snabb lunch ihop stack Alex till sin första-dagen-på-jobbet-efter-semestern och jag tog mig själv i kragen och storstädade hela lägenheten. Dammråttorna var i storlek aggressiva och det knastrade under fötterna (true story) så jag höll på ett antal timmar innan lägenheten tillslut sken. 
 
 
I flera veckor har jag lyckats hålla en klätteraktig murgröna vid liv (murgröna är annars min ta-död-på specialité) jag hoppats på ska klättra sig runt hela köksfönstret men typ halva murgrönan hade dött när vi kom hem idag :'(. Men. Några tappra kvistar fanns kvar på muran i alla fall. 
 
 
När jag tillslut var klar med städandet tände jag ljus, kokade mig en kopp te, målade naglarna och satte mig för att svara på lite mejl och njöt av Bo Kaspers Orkesters härliga melodier som strömmade ur köksradion. Fast jag kom inte särskilt långt i mejlsvarandet utan hann mest slurpa lite på teet, kika ut genom fönstret och tänka "åh hemma", föra över veckans bilder från kameran till datorn och tänka på vad jag vill göra i veckan innan middag, disk och dusch kallade innan Alex skulle komma hem igen.
 
 
Men i alla fall. Hemmakänsla. Den där som landar mjukt inuti i en, får en att släppa ner axlarna lite extra och sjunka ner i hemmets sköna trygghet. Den känslan. <3
ä.
1 kommentar
Marja - Baka Sockerfritt

Vilka vackra bilder! Vad skönt att hinna städa. Få saker som är så tillfredsställande som att ha städat och se hemmet bli ren och fint.

Svar: Tack, vad glad jag blir att du tycker det! Haha, ja, eller skönt är det ju långt ifrån medan en göre men efteråt - ahhh. Älska!
Sara Holmberg