Friluftslivet. Take two.

 
2013 så begav jag mig tillsammans med min kompis Linnéa på att vandra den så kallade Jämtlandstriangeln. Det var min första riktiga vandringen och eh, den satte väl spår kan man väl säga. Vi vandrade i tre dagar (Storulvån-Sylarna - Blåhammar) och helvete vilket äckligt/pissigt/hemskt väder vi hade de två första dagarna. Dagen när vi gick ifrån Sylarna till Blåhammar var det inte bara SVINKALLT, utan regnigt, motvind från helvetet och stundvis så tät dimma att vi knappt såg två meter fram. Vi (läs: framförallt jag) måste ha sett ut som två idioter ute på tur. Och så de där jäkla pulverpåsarna man "skulle" har köpt för dyra pengar och käka. Medan Linnéa glatt mumsade i sig ville jag mest agera som en kräsen ettåring och spotta det rakt ut. Kebabsmak my ass. Men! Sista dagen vaknade vi äntligen upp till vädret ovan. Wow. Vilka vyer, då njöt jag! Något år senare läste jag att denna donna plus hennes vän hade SPRUNGIT Jämtlandstriangeln på EN dag. Då skrattade jag rakt ut och var tvungen att visa Linnéa. Beundrarnivån är skyhög när jag läser om frilufts/träningsmänniskor på det viset. Jag såg ju istället ut till exempel såhär (alltså HAHA!). 
 
 
Hur som haver, efter denna vandring har jag mest känt att tack men nejtack till en annan omgång. Men jag vill ändå envisas med att det där med friluftsmänniska måste få kunna se ut på olika sätt. Right? Jag älskar ju naturen. Och i många av mina allra lyckligaste stunder i livet har det varit tack vare naturen på olika sätt. En av mina mest magisk naturupplevelse var i Bohinj, när jag på riktigt kände och tyckte att jag fick vara ett med naturen och att det läkte på ett så underligt och fint sätt. Hur heligt det än må låta. 
 
Nu kan man väl säga att det är dags för take two för mig och Linnéa. Denna gång tar vi med våra sambos också och denna gång ska vi göra någonting jag velat göra i åratals nämligen åka iväg för att paddla! I tre dagar ska vi paddla och det ska bli så sjukt KUL!!! Ser så mycket fram emot att återigen höra paddelns mjuka plask mot vattnet, låta ögon vila på vackra vyer och bara kunnna ta ett dopp direkt ifrån kanoten. Åh! Fast. Pulverpåsarna skippar jag denna gång. Uäk. 
 
Ses om tre dagar! 
 
 
Hahaha, förlåt, men återigen, KOLLA PÅ MIG?! Har liksom en engångsregnponcho runt mig och väskan (?!) som vinden rev sönder på cirka 30 minuter. Bevare mig väl, skam den som aldrig försöker. Eller bjuder på sig själv. Eller nått. 
3 kommentarer
Sara

åh, känner igen bilderna så himla mycket. tror vi låg i typ samma ris som på din bild! när man springer behöver man ju inte bära så mycket - senast häromveckan blev jag alldeles trött när jag såg vandrare när jag själv var ute och sprang på fjället. så mycket packning! så bylsiga kläder! haha! (ps. när man springer behöver man inte heller äta frysmat - vi köpte polarkaka med messmör på sylarna, sedan sprang vi hem till take out-pizza) :) kram på dig - hoppas ni får det härligt på paddlingen!!!!

Svar: Kan verkligen tänka mig att att springa på fjället är en helt annan än att vandra för att bland annat som du säger - mindre packning. Måste vara en helt annan känsla av frihet och lätthet kan jag tänka mig! Kanske får testa någon slags mindre version av fjällspringandet när jag börjar komma upp i längre springsträckor, än så länge har jag fortfarande milen som mål att klara av att springa. Men sen kommer jag till Åre och försöker hålla takt med dig, va så säker! ;) Tycker förövrigt polarkaka och take-out pizza lät som ett fantastiskt bra val! Kram!!
Sara Holmberg

LisaMarie

Åh haha jag känner igen mig. Inte för att jag fjällvändrat eller gjort något ens i närheten. Men för att jag också VILL vara ute i naturen och uppleva den, samtidigt som jag kan vara så bekväm av mig. Även om jag någon gång vill fjällvandra på riktigt så är det för mig ganska lagom att åka till Nordkoster, där jag var häromveckan. Där kan man bo modernt och bekvämt (jag avskyr tält) samtidigt som semester i sig ändå väldigt mycket går ut på att vandra och titta på naturen. Lagom stort är det också, man hinner gå "min långa tur" på en halv dag :p

Svar: Hahaha, jamen EXAKT så! Tycker Nordkosterupplägget lät exakt som något jag skulle uppskatta och tycka om. Bekväm möter friluftsliv på något vis typ ;)
Sara Holmberg

ISA

aaah mår typ psykiskt dåligt av att tänka tanken att vandra i dåligt väder. haha! men hoppas ni har mer lycka denna gång ;)

Svar: Du, det gör man också kan jag garantera, haha! Det hade vi, skönt nog! :)
Sara Holmberg