Baljor med kaffe + Mac.

 
Goddagens goddagens. Gud. Detta sommarväder alltså. Jag ursäktar negativitet men tycker bannemej det är min rätt som Sverigebostadd att önska lite lite värme och sol i några fjuttiga veckor per år. Här i Stockholm har det detta år hittills serverats en solfattig (och snöfattig) vinter, solfattig vår OCH solfattig sommar. Det känns så tydligt i kroppen att den skulle behöva sol och värme nu. Det skulle den må rejält gott ut av. Men. I slutändan går det ju inte att påverka, det förstår ju jag också. 
 
Så igår försökte jag hantera grinigheten med att sitta uppkrupen i ett hörn av sängen med en balja kaffe, med öppet fönster för att höra regnsmattret och med att försöka lära/förstå mig på min nya dator. Johoråsatte, nu är jag också en Macägarinna. En jäkligt efterlängtad sådan. Mina senaste två datorköp (som så klart sker med ett antal år emellan sig) har jag egentligen velat införskaffa en Mac men alltså, Macs hutlösa priser är ju smått insane. Men förra året upptäckte jag the perks of delbetalning när jag köpte ett nytt ej så billigt objektiv. Räntefritt i tolv månader och det funkade susen! Så det har jag gjort med denna också. Jag är SÅ glad över denna då jag snart i två år dragits med min PC som tagit ÅR och DAR på sig med ALLT på datorn. Till exempel - det tog mig ungefär 1 1/2 timme att göra en lättredigering på 12 bilder eftersom datorn behövde jobba så mycket mellan varje klick. Mardröm för en fotoklickande människa. Och definitivt mardröm att behöva sitta så efter t.ex. en bröllopsfotograferingar när tusentals bilder ska sorteras, raderas, redigeras och levereras. 
 
MEN nu är den fasen över och jag är en lycklig Macägare. Och smått förvirrad över snabbkommandon. :))) Men nu kan ni förvänta er (eller okej, förvänta er inte, jag vågar inte lova någonting) lite fler uppdateringar eftersom det är mycket roligare och lättare att redigera bilder igen! Tjohoo så bra! Nu ska här fortsättas dricka baljor med kaffe men idag i alla fall tillsammans med Emma. Puss!
ä.
1 kommentar
Stina - Tillvaron.se

SÅÅÅ många gånger jag de senaste veckorna velat kasta datorn i väggen, känner verkligen igen mig i det du skriver om att behöva sitta och vänta i evigheter för varje klick. Ibland har jag helt sonika fått ställa bort datorn och komma tillbaka efter en kvart. Så sugen på en ny nu, trots att den jag har bara är tre år gammal men verkligen verkar ha haft sina bästa år (typ det första halvåret eller nåt).

Svar: Haha, usch, stackare, I know the feeling! Hata hata hata hata sega datorer. Jag kan nästan börja gråta av frustation. No kiddin. Well, I can only say att folk ljuger inte om Mac - de är lite utav en gudagåva, ja. Hehe.
Sara Holmberg