en första fas av bröllopsplaneringen.

för två veckor sen bestämde vi oss för att 2016 skulle bli vårt gifteår. det känns så himla fint. och jag är så lycklig. mest för den återkommande insikten om att jag verkligen funnit en livskamrat. min bästa alex. med sina skomakarhänder, rappa skämt och mjuka famn. och att nu äntligen få gifta sig med honom. jag längtar så det spritter i kroppen av iver över att få bli fru. vi insåg skrattande att shit, vi kommer ju bli klyschornas klyscha. som träffades i tonåren och sen gifte sig ungt och vänta ni bara, om tio år har vi säkert lika många barn (nä, gud förbjude, jag vägrar trycka ut tio ungar, nån måtta måste ju få finnas). 
 
 
för det mesta går jag runt med en lugn och ivrig känsla i kroppen. men ibland slås jag av små panikstunder av "åh-herregud-vi-ska-ha-en-stor-fest-hur-ska-det-gå" känsla. men den ersätts ändå snabbt av tryggheten (till min egna förvåning, haha). det märks att vi ändå tänkt på bröllop i snart två år. vi är rätt klara med vad vi önskar ha och vilka vi är men är också öppna inför att allt säkert inte kommer bli som tänkt och att det är helt okej. det blir bra ändå. 
 
dessutom har allting hittills gått väldigt enkelt till. för nu är lokal, kyrka och bröllopsfotograf helt spikat. boende för oss och för de som kommer vara inblandade i bröllopet på olika sätt är så gott som bokat det med. save-the-date-kort är utskickna. toastmadames är tillfrågade och har tackat ja. catering är kontaktad. jag har hittat en sömmerska jag trivs med och litar på för bröllopsklänningen. vi vet hur våra inbjudningskort ska se ut och vara (älskar dom!). jag har till och med hittat en förlovnings-och vigselring jag tror mig vilja ha. ja tamejfan. jag har till och med hittat min version av drömskor inför bröllopet, på 30% rea å allt. ända kruxet med dom var är att jag har universums bredaste fötter och att det inte finns någon bantningskur jag hört talas om för att mirakulöst lyckas få mindre breda fötter. jäjä, petitesser. allt detta inom våra ekonomiska ramar dessutom. det är nästan lite lite för bra för å va sant. men å andra sidan ligger det sjukt många timmar research bakom det också, bör påpekas. 
 
 
så nu är det verkligen bestämt. om sex månader gifter vi oss i vit liten landskyrka, har bröllopsfesten i den vackraste av lokaler, bjuder på sommarbuffé, dansar loss till liveband, skålar, skrattar och äter go'frukost tillsammans dagen efter. fan vad fint det ska bli. 
bröllop, wedding,
0 kommentarer