En recap.

 
Jag förstår att ni sitter där hemma och frustrerat undrar VAD HÄNDER I SARAS LIV?
 
 
Och VARFÖR HÖR HON INTE AV SIG? Och andra diverse analyser och tomma frågor utan svar. 
 
 
Nä, skoja. Det tror jag faktiskt inte att ni gör. MEN jag vet själv att när en följer någons blogg så är det ju trots allt viktigt att få veta och hänga med lite granna i alla fall. Inte bara släppa saker i tomma intet utan att följa upp. SÅ låt oss ta en liten recap om vad som händer och gäller just nu eftersom jag även fått lite frågor om just det. 
 
Hur mår du?
Jo tack jag mår bara bra. Och då menar jag faktiskt det. Jag mår bra! 
 
Vad bra, men du, varför så kass uppdatering de senaste månaderna?
För drygt ett halvår sedan bestämde jag mig en gång för alla att jag inte vill satsa på bloggen. Inte just nu i alla fall. Det betyder inte att jag inte vill att den ska vara kvalitativ och det betyder inte att jag inte satsar på mitt sätt men jag vill inte lägga ned all min fritid på den om jag inte känner för det. Jag är en kreativ människa och älskar väldigt mycket olika saker. Jag har skrivit om det här förut. Jag har inte haft tid till att blogga på sistone för jag klev helt enkelt in i ett annat kreativ rus och flow i mitt liv istället - nämligen fotograferandet! Och det har varit fullständigt UNDERBART och jag har njutit och älskat och jobbat och skapat som en förälskad dåre. Är SÅ glad att jag haft vett att gå in i det och släppa hela uppdatera-alla-om-mitt-liv-pressen när jag inte haft tid för det :)
 
 
Oookejrå, men berätta vad händer nu då? Du hade ju sagt upp dig - ska du börja plugga? 
Jag hade sökt sjuksköterskeprogrammet på en skola här i Stockholm men kom tyvärr inte in! Så trist, var preeecis på gränsen! Jag hade visserigen bara sökt ett program och på det program som är absolut svårast att komma in på i Stockholm men efter lite besviken gråt vart jag snabb peppad på min höst ändå. Vet att jag kan komma in till våren om jag fortfarande vill det då men det tar vi då!
 
Vad ska du göra istället då?
Jobba på Stockholms Universitet för jag hamnade visst på ett universitet ändå serrni. Nämen jag har fått en heltidstjänst som barista på ett av SUs största caféer. Kom o säg hej om ni ser mig! Jag är hon med svettig panna och ömmande fötter (DÖR just nu av att stå 8 timmar om dan). 
 
Och fotograferandet då?
Självklart ska jag jobba med det också! Just höstterminen är ju lite av en lågsäsong för många (bröllops)fotograferar och mig likaså men jag jobbar stenhårt för att försöka sprida Sarasblick på ett sätt som för mig ändå känns naturligt att marknadsföra mig på. Plus att än har jag ett bröllop att fota denna vecka plus att redan nu har jag fyra intresserade av bröllopsfotografering inför sommaren 2016 och det krävs ju så klart sin beskärda del av mejlkontakt, avtal, möten osv. SÅ KUL!
 
 
Men du? Kommer du blogga lite oftare nu då?
Du, det ska jag faktiskt. Är tanken i alla fall. Vi får se vad en heltid gör med mig i början bara, haha. Jag har inte jobbat heltid sedan 2012 och är lite ovan att spendera hela dagarna på ett och samma jobb. Puh! SÅ! Nu slipper ni grubblandet ;) Eller var det något mer? Nu sätter vi igång denna karamell till blogg igen tycker jag!
8 kommentarer

Återhämtningskur en lördag.

 
När jag vaknade upp i lördags, kände solen smyga in och smeka kroppen varm och insåg att jag nu var ledig i två dagar efter att ha jobbat första veckan på nytt jobb OCH att jag äntligen lanserat min hemsida andades jag lyckligt ut ett "ahh". Sedan rullade jag snabbt in mot Alex och gav mitt allra bästa förslag för en bra lördag. Den innebar secondhand, naturluft, choklad + kaffe kombination och tillsammanshäng, bara han å jag. Alex nickade sömndrucket och efter en frukost på balkongen kånkade vi in ett bord vi aldrig lyckades få sålt på blocket och oss själva in i bilen och styrde kosan mot två olika secondhand. Vi lämnade av bordet plus lite porslin och fyndade sedan fem ting för en hundralapp. Secondhandlyckan. Men sen tillslut svängde vi av ifrån E4an och gick ur bilen på ett av mina favvoställen. Sturehovs Slott som ligger i Bornsjöns naturreservat (som jag förresten visat både här och här). 
 
 
Vi beställde fika, vinglade kaffekopparna på brickorna ut och satte oss i deras sjukt mysiga trädgård. Där finns äppleträd, vita vingliga stolar och ljudet av fåglar. LIVET.
 
 
Vi delade på en macka innan vi äntligen fick intaga...
 
 
DESSA! Alltså milda makter vad god denna chokladkaka är. Kan definitivt vara den absolut godaste jag ätit. Helt jäkla perfekt chokladig och med små bitar av valnötter som är en sjukt oväntat men f a n t a s t i s k kombo. Stönade hundrasjuttioelva gånger av njutning. 
 
 
Det tillsammans med två koppar kaffe då såklart. <3
 
 
Vi lutade oss tillbaka och åt långsamt. Spanade på alla cykelmänniskor som lutade sina cyklar mot äppleträden och tog sig en go'fika och pratade om att en kanske skulle bli det. En cykelmänniska alltså. Jag tror det kan vara som gjutet för mig eftersom jag för det första älskar att cykla men också tycker om fart, att enkelt kunna upptäcka nya platser och använda benmuskler. Men hur börjar man liksom undrade vi? Måste man köpa en flera tusen kronors cykel för att ens bara testa? Får googla på det där för jag vart rejält peppad. 
 
 
My babe. Som förutom när vi pratade för det mesta diskret satt och tjuvlyssnade på andra, haha. Har tydligen smittat honom med den hobbyn. 
 
 
Men jag? Jag satt och hade stängt av öronen och ögonen och bara fullkomligen NJÖT. Jag skämtar inte när jag säger att det är sådant här jag tycker är livets allra bästa stunder. Var dessutom så himla glad och lättad över att jag faktiskt klarat av veckan. Den vart lite väl intenstiv och tung med nytt jobb, med akuta sjukhusbesök (jag fick ett getingbett MITT i natten och fick en helt sjuk allergisk reaktion?!) och med att jobba klart en stor del av Sarasblick. Alex tittade på mig med glimten i ögat i fredagskväll, sträckte fram handen och sa "Vad roligt att träffas, jag heter Alex! Jag bor med dig". Haha. Har varit minst sagt bortkopplad de senaste veckorna av allt jobb. Hehe. 
 
 
Har jag sagt att jag älskar detta ställe? Älskar det!
 
 
Men tillslut tackade vi för oss och satte oss i skruttbilen igen och tog den vackra vägen hem till min familj. Här fotade jag förresten mina porträttbilder på mitt första bröllop
 
 
Och så åkte vi med nedvevade fönster, lämnade av en lånad resväska hos mamma och pappa och styrde sedan kosan hemåt igen innan vi satte oss på pendeln mot Söder för att spela minigolf (premiär för mig och JAG VANN!) med några vänner för att sedan äta den godaste jäkla hamburgaren jag ätit och sedan dricka goda drinkar på en högljudd bar och komma i säng först 01.30. Bästa bästa BÄSTA lördagen på länge och den bästa kuren för återhämtning och påfyllning av energi igen. Tacka livet vetja för trädgårdar, choklad, natur, fantastiska vänner och goda hamburgare. 
ä.
1 kommentar

Min nya hemsida.

 
TITTA TITTA TITTA - jag har äntligen gjort min hemsida!!! För långvariga bloggläsare vet ni om att jag faktiskt haft hela två olika hemsidor förut. Men det har alltid slutat med att jag i ren frustrerad impuls raderat dom. Det har aldrig känts bra och jag har alltid besviket insett att jag inte riktigt följt min egna magkänsla utan istället följt andras råd och stilar. Jag har pyntat hemsidorna med pastelliga rosa toner, skrivit liiite för tjecka texter om att jag ääälskar att fånga andras kärlek i motljus och förvirrat satt priser jag inte ens räknat på. 
 
MEN NU. Jävlar-i-min-lilla-låda vad jag trivs med min hemsida! Den är MIG. Färgexploderande, varm och ett organiserat virrvarr av LIV. Det ger den största berusningen av att våga vara sig själv och satsa på det. Men så är det också minst lika läskigt som fantastiskt. Men denna gång vet jag att jag är mig själv och jag kan inte vara annat, så är det ju bara. Det här är min bildstil. Vartenda ord på min hemsida är ärligt skrivna när jag bara är jag. Jag har inget behov av pastelliga nyanser av rosa (jag tycker ju bannemej inte ens om dem!), har inget behov av att vara för tjeckt säljande eller vara någon annan än mig själv i min marknadsföring eller som fotograf. Sen får jag helt enkelt hålla alla tummar och tår över att de kunder som ser och tycker om just det hittar mig. 
 
Okej, så titta nura;
 
 
På hemsidan kan man läsa om mig. (Ni ba aa tack men Sara vi läser ju typ alltid om dig här inne. Hehehe). 
 
 
Man kan läsa om hur jag tänker och arbetar som bröllopsfotograf och varför jag tycker om det. 
 
 
Och trumvirvel - jag har en till blogg! Haha. Närå, lugn. Den figurer som min förlängda (och viktigaste) portfolio. Men just nu kan man se både mitt första bröllop, en preshoot med ett par vars bröllop jag snart ska fota och sen typ det lääängsta inlägget om min blivande svärmors bröllop (men det är det värt för bilderna är underbara).
 
 
 
Och sen, alltså, USCH vad jobbigt detta var men jag har tamejsjutton spelat in en himla video också. Kan meddela att jag KÄMPADE med att både lära mig hur man ens filmar, hur man försöker klippa ihop en video någorlunda okej, vara framför kameran och sen även lyckas formulera något någorlunda vettigt. Hujeda mig. Be nice, jag är stundtals lite väl långrandig kanske och lite upprepande men give me a break försöker jag tänka. Jag förtjänar en medalj i effort i alla fall. Den finns också på hemsidan, men ni kan få titta här också (glöm inte HD!) ↑
 
Sen finns det både information om priser, min bröllopsportfolio, hur man kontaktar mig och en hel del annat. Mer ska dessutom komma men först måste jag andas lite och glädjas åt mina bröllop :))) Okej, lova å gå in o titta? Länk finns även här på vänster sida om bloggen :) Puss!
5 kommentarer